Dolar 32,5324
Euro 34,8843
Altın 2.439,59
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Vali Demirtaş Başkanlığında Eğitim Yatırımları Değerlendirildi

Vali Demirtaş Başkanlığında Eğitim Yatırımları Değerlendirildi
REKLAM ALANI
5 Ekim 2022 23:45
1.338

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında “2022 Yılı Eğitim Yatırımları Değerlendirme” toplantısı gerçekleştirildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Valilik Dara toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Şube Müdürleri katıldı.

 

Proje aşamasında olan, yapımı devam eden ve biten eğitim yatırımlarının ele alındığı toplantıda; doğalgaz dönüşümü devam eden ve tamamlanan okullar ile 2023 yılında dönüşüm kapsamına alınacak okulların planlanması, okul ve kurumların bakım ile onarımlarının planlanması, yeni yatırımlar için arsa tahsis edilmesi ile 2022-2024 yatırımlarının değerlendirilmesi konuları da görüşüldü.

 

Vali Mahmut Demirtaş, eğitime yatırım, geleceğe yapılan en önemli yatırım olduğunu söyledi.

 

Çağın gerektirdiği donanımlara uygun şartlarda eğitim yuvalarını kente kazandırmak için çalıştıklarını belirten Vali Demirtaş, “Doğalgazın ulaştığı ilçelerimizdeki 13 okulda doğalgaz dönüşümü tamamlandı. Kasım ayına kadar 32 okulda da çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Proje kapsamında toplam 211 okulumuzda doğalgaz dönüşümü gerçekleşecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim görmeleri için yeni yatırım programında 35 Anaokulunu Mardin’imize kazandıracağız. Çalışmaların devam ettiği okulları da en kısa süre içerisinde tamamlayarak eğitime açacağız. Ayrıca kapalı olan 24 kırsal mahallemizdeki okullarda yeniden açılarak eğitime başladı. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 10 yeni okul tamamlanarak eğitime başladı. Daha iyi bir gelecek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Toplantı, görüş alışverişinin ardından son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.