Dolar 32,5005
Euro 34,9292
Altın 2.432,98
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Türkiye’nin En Büyük Burger King’i, Diyarbakır’da Açıldı

Türkiye’nin En Büyük Burger King’i, Diyarbakır’da Açıldı
REKLAM ALANI
3 Temmuz 2022 00:01 | Son Güncellenme: 3 Temmuz 2022 09:15
1.739

Türkiye’nin en büyük Burger King Şubesi, Diyarbakır’da açıldı. Burger King’in 702’inci şubesi olarak hizmet veren restorant 25 milyon TL’ye mal oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

Dünyanın en büyük Fast Food zinciri Burger King’in Türkiye’deki 702’inci şubesinin açılışı Diyarbakır’da yapıldı.

 

 

Açılışa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, OSB Başkanı Mustafa Fidan, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, iş konseyi Diyarbakır il başkanı Burç Baysal , HDP eski Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz, Kuyumcular Federasyonu Başkanı Mustafa Akkul, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi ve İl Başkan Yardımcısı Suna Kepoğlu Ataman, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, TAB Gıda Temsilcileri, iş insanları ve yurttaşlar katıldı.

 

 

Bin 500 metrekarelik hizmet alanı, 150 araçlık açık ve ücretsiz otoparkı ve bin metrekare peyzaj alanı ile hizmet verecek restorantta aynı anda 750 kişi yemek yiyebilecek.

 

 

Yüksek Harita Mühendisi Diyarbakırlı iş insanı Asım Tuncay ve yatırımcı birkaç arkadaşının birlikte Diyarbakır’a kazandırdığı restorant Türkiye’nin en büyük Burger King şubesi olma özelliği taşıyor. 25 milyon TL’ye mal olan işletme başlangıçta 25 kişilik istihdamını süreç içerisinde 50 kişiye yükseltmeyi hedefliyor.

 

 

5 bin metrekarelik alana sahip Türkiye’nin en Burger King büyük şubesinin açılış konuşmasını yapan Asım Tuncay, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak’ta yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başladı.

 

 

Türkiye’nin en büyük Burger King Şubesini açan işletme sahibi Asım Tuncay, Diyarbakır kültürü ile uyumlu bir konseptle yeni bir Fast Food anlayışını kente kazandırdıklarını söyledi.

 

 

DİYARBAKIR’DA FAST FOOD’A YENİ KONSEPT

 

Yeni konsepti için Amerikalı akademisyen ve psikolog Abraham Harold Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi teorisinden esinlendiğini belirten Tuncay, “Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi teorisinde bütün canlıların amaçlarının sadece yemek yemek olmadığını ancak ihtiyaçlar hiyerarşisinde değişmeyen tek kuralın insanların acıkınca yemek yeme dürtüsünün öne çıktığı gerçeğidir. Buradan yola çıkarak, insanların yemek yedikleri alanların konforlu, rahat, güvenilir, ulaşımı kolay ve park sorunu bir alan olmasını tercih ettiklerini fark ettim. Planlamamı ve restoranın inşaatını tüm bu sorunlardan arındırılmış olarak beklentilere cevap verebilecek şekilde yaptım” dedi.

 

 

 

5 BİN METREKARELİK ALANDA FAST FOOD HİZMETİ

 

25 kişilik istihdamla yola çıkan işletmenin kısa sürede 50 kişilik istihdama yükseltileceğini ifade eden Tuncay, restorana ilişkin şu bilgileri paylaştı, “5 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan işletmemizin 2 bin metrekaresi açık ücretsiz otopark alanıdır. Bin 500 metrekarelik alan ise hizmet alanı. Bin metrekarelik peyzaj alanı ve aynı anda 750 kişinin yemek yiyebileceği bir alanı kente kazandırdık.”

 

 

Açılışta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, kısa birer konuşma yaparak açılışı yapılan işletmenin kente hayırlı olmasını dile getirdiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.