Dolar 32,2298
Euro 34,9874
Altın 2.443,81
BİST 10.149,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C

TÜRKİYE’DE LİGLER HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, korona virüs salgını süreciyle ilgili video konferans aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’DE LİGLER HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK?
REKLAM ALANI
6 Mayıs 2020 16:24
997

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerin 12-13-14 Haziran tarihinde başlayacağını açıkladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Korona virüs nedeniyle ara verilen Türkiye futbol liglerinde 2019-2020 sezonunun akıbeti netlik kazandı. TFF Başkanı Nihat Özdemir ligleri 12-13-15 Haziran’da başlatma kararı aldıklarını açıkladı.

 

Nihat Özdemir şu açıklamalarda bulundu; “5 aydır bu süreci yaşıyoruz. Dünyaya örnek bir mücadele gösterdik. Pandemi ile savaşta her gün daha iyiye gidiyoruz. Yaşanan bu süreçten Türk futbolu da etkilendi. Devletimizin aldığı kararlarla sportif tedbirleri en erken alan ülkeler arasındayız. 11 Mart’tan sonra maçları seyircisiz oynattık, ilk ölümlü vakaların ardından ise ligleri erteledik. Allah’a şükür ki sahalardan virüs çıkmadı. 1.5 ay geçti, önlemleri aldık, kararlı mücadelemizle önemli yol aldık. Futbola dönüş için sağlık kurulumuz çalışma gerçekleştirdi. Protokol hazırlandı. 1. kısmı paylaştık. Müsabaka evresini de en kısa zamanda duyuracağız. Önce sağlık dedik. Futbolumuzun en az şekilde etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Sayın Bakanımız ile toplantılar yaptık, kulüplerle görüştük, devletimizin tüm kurullarıyla durumu değerlendirdik. UEFA ile FIFA ile görüştük. En son olarak Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile görüştük. Gerçekten zor bir görevi başarı ile yürütüyor. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bugün de yönetim toplantımızı yaptık. Normalleşme planı çerçevesinde görüştük. Tüm şartları göz önünde bulundurarak yol haritası çizdik. Şimdilik olmak kaydıyla, elimizde değişik senaryolar olması kaydıyla, liglerimizi 12-13-14 Haziran’da başlatma kararı aldık. Bunu Sağlık Bakanlığı’na göndereceğiz, onlar da Bilim Kurulu’na sevk edecek. Onlar maçların nasıl oynanacağına karar verecek. Sonuçta esasları kulüplerimize bildireceğiz. Biz de federasyon olarak Süper Lig, 1., 2., 3. lig ile bölgesel amatör lig temsilcileri ile görüşeceğiz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.