Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Talaytepe Sağlıklı Hayat Merkezi Hizmet Vermeye Başladı

Talaytepe Sağlıklı Hayat Merkezi Hizmet Vermeye Başladı
REKLAM ALANI
6 Eylül 2024 21:49
95

Diyarbakır’ın ikinci, il merkezinde ilk olan Talaytepe Sağlıklı Hayat Merkezi hizmet vermeye başladı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM); sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapılardır. Sağlıklı Hayat Merkezleri, her yaş grubundan vatandaşın sağlık ihtiyaçlarına yönelik etkili çözümler sunarak, günlük sağlık hizmetlerinden ileri düzey tetkik ve tedavi desteğine kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

Sağlık Bakanlığı’nın “Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapma” vizyonuyla hayata geçirdiği Sağlıklı Hayat Merkezleri, toplum sağlığını en üst düzeye çıkarmak için beslenmeden kronik hastalıklara, çocuk ve ergen sağlığından kansere kapsamlı bir hizmet yelpazesini ÜCRETSİZ olarak sunuyor.

Talaytepe Sağlıklı Hayat Merkezinde; Beslenme Danışmanlığı, Kronik Hastalıklar ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı, Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Ruh Sağlığı Danışmanlığı, Enfeksiyon Kontrol Hizmetleri, Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Danışmanlığı ve Tıbbi Hizmetler sunuluyor. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetlerin yanı sıra Gebe Bilgilendirme Sınıfı ile anne adaylarını sağlıklı bir gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemi geçirerek sağlıklı sağlıklı nesiller yetiştirilmesi konusunda eğitimler veriliyor.

Kronik hastalık yönetiminde entegre bir yaklaşımın benimsendiği Merkezde diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, spor eğitmeni ile çocuk gelişimi ve sosyal hizmet uzmanı gibi profesyoneller, başvuran vatandaşlara danışmanlık ve destek sunuyor. Kronik hastalıkların yönetimine yönelik tavsiye ve motivasyon görüşmeleri düzenliyor.

Aile sağlığı merkezlerinden yönlendirilen veya doğrudan başvuran vatandaşların için röntgen ve mamografi çekimlerinin yapılarak Erken teşhisin önemli olduğu kanser tarama, tanı ve tedavi süreçlerine de destek sağlanıyor. Yüzme havuzu, tenis kortu ve fiziksel egzersiz salonları ile de Hastalığa değil sağlığa yatırım yapmak için tüm vatandaşlarımızı Talaytepe Sağlıklı Hayat Merkezine bekliyoruz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.