Dolar 32,2613
Euro 34,7399
Altın 2.399,11
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Sur Belediyesi Mahkeme Kararı Beklemeden Tarihi Otelin Müştemilatını Yıktı

Sur Belediyesi Mahkeme Kararı Beklemeden Tarihi Otelin Müştemilatını Yıktı
REKLAM ALANI
25 Kasım 2022 23:32 | Son Güncellenme: 25 Kasım 2022 23:33
1.349

Diyarbakır merkez Sur İlçe Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, tarihi Kervansaray Otel’in müştemilatını “dükkan olarak kullanılabilir” gerekçesiyle yıktı. Yıkım kararı veren belediye yöneticilerine seslenen İpek, “Talebiniz nedir, ne istiyorsunuz”

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki tarihi Kervansaray Otel’in yıllardır sanatçı kulisi, personel lavabosu, oturma bürosu olarak kullandığı alan gece yarısı Sur Belediyesi’ne ait ekiplerce yıkıldı. Yıkıma polis ekipleri de eşlik etti.

 

‘MAHKEME KARARI BEKLENMEDİ’

 

Belediye encümenin aldığı karar ile 6 ay önce belediyenin kendisini mahkeme verdiğini belirten Kervan Saray Otel işletmecisi Mehmet İpek, “Belediyenin yıkımına anlam veremedim. 6 ay önce burada dükkan yapılacağını söylediler. Biz dükkan yapmadık, burada elma mı armut mu sattık? Bize uyduruk bir ceza yazdılar. Mahkemede imara aykırılıktan dolayı ceza verdiler. Emniyete gidip ifade verdim, böyle bir şeyin olmadığını söyledim. Bir bilirkişi heyeti çıkarsınlar, böyle bir şey yapmışsak, imara aykırılık bir şey varsa cezamıza razıyız. Zaten davalı olduğum kişilerin aldığı bir karar. Bu karara dayanarak dün sabah gelip yıktılar. Mahkeme kararını beklemeden yıktılar. Moloz ve malzemeleri götürdüler. Suç unsuru kalmasın diye” dedi.

 

‘KAMU YARARI VARSA YIKILSIN’

 

İddia edildiği gibi, yıkılan yerlerin dükkan olmadığına dikkat çeken İpek, şunları söyledi: “Burası duvar, burada dükkan yok, o zaman gelip havuzu da yıksınlar. Caddeye bakan hiçbir yönü yoktu. Kapı iç taraftaydı. Burayı onarmayacağım. Bu ayıbı işleyen gelip buradan geçsinler mutlu olsunlar, utanılacak bir şey yapmışsalar utansınlar. Tabi rezillerin utanması biraz zordur. Daha önce otoparkımızı da yıktılar. Kamu yararı varsa gelin yıkın, Buranın imara aykırılık bir durumu yok. Yol ve kaldırım yapılmışsa haklılar. Efendim siz dükkan yapabilirsiniz, diyorlar. Hayali bir gerekçe. O zaman caddeden birini götürüp içeri atın.”

 

 

‘BİZDEN NE İSTİYORSUNUZ?’

 

Kervansaray Otel’in İşletmecisi Mehmet İpek, yıkım kararı verenlere şu şekilde seslendi: “Emir vericilere söylüyorum. Siz bizden ne istiyorsunuz? Diyarbakır kamuoyu oyunun önünde açıklayın. Sizin talebiniz nedir? Biz biliyoruz. Diyarbakır halkı bunu biliyor. Bunu saklayamazsınız, çıkın dürüst bir şekilde anlatın. Talebiniz nedir, ne istiyorsunuz bu otelden? Çıkın açık bir şekilde söyleyin, ne istiyorsunuz bizden?’

 

YOL İÇİN YIKILMIŞTI

 

Öte yandan 7 yıl önce çıkan sokak olaylarından sonra Sur ilçesinde bulunan tarihi Hotel Büyük Kervansaray’ın otoparkı, bekçi kulübesi ve lavaboları yol için yıkılmıştı. Yol yapıldıktan sonra otel sahibi Mehmet İpek bu ihtiyaçların tekrar yapılması için onlarca kes Büyükşehir belediyesine başvuruda bulunmuş ama randevularına cevap verilmemişti. (Kaynak: Amidahaber)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.