Dolar 32,3603
Euro 34,6681
Altın 2.390,88
BİST 10.182,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Spor Yaparak Felci Yendi

Gaziantep’te yaşayan 22 yaşındaki Furkan Boz, 17 yaşındayken geçirdiği trafik kazasının ardından 3 ay yoğun bakımda kaldı.

Spor Yaparak Felci Yendi
REKLAM ALANI
9 Kasım 2021 16:01
1.730

Kazanın etkisiyle kafatası kırılan, kolu ve ayağı felç olan Boz, spor yaparak sağlığına kavuştu.

 

ARA REKLAM ALANI

17 yaşındayken motosiklet sürdüğü sırada ışık ihlali yapan bir araca çarpmamak için manevra yapan Furkan Boz, direğe çarparak kaza yaptı. Kaza sonrası ağır yaralanan Furkan Boz, 3 aylık yoğun bakım tedavisinin ardından taburcu oldu. Kaza nedeniyle kafatası kırılan, boğazı delinen Boz’un sol kolu ve sol ayağı felç kaldı. Kısa süre fizik tedavi gören ve iyileşemeyen Boz, çareyi spor yapmakta buldu. Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde spor yaparak felci yenen genç, daha önce hiç kullanamadığı ayağını ve kolunu artık rahatlıkla kullanabiliyor. Boz’un şimdiki hedefi ise kolunu ve ayağını daha iyi bir şekilde kullanarak bir işte çalışmak.

 

“ESKİSİNDEN DAHA İYİYİM”

 

Kaza nedeniyle felç kalan ayağını ve kolunu yaptığı spor sayesinde daha iyi bir konuma getirdiğini söyleyen Furkan Boz, “2017 yılında ağır bir trafik kazası geçirdim. 3 ay boyunca yoğun bakımda kaldım. Boğazım delindi, kafatasım kırıldı, elim ve ayağım felç oldu. Elim ve ayağım halen felç ama buraya geldikten sonra daha iyi oldum. Yüzde yüzlük bir yol kat ettim. Konuşamıyordum, nefes alamıyordum. Şuanda nefesim ve konuşmam daha iyi durumda. Daha iyiye doğru ilerliyorum. Kaza sonrası kafatasım kırıldı ve platin takıldı. Kaza sonrası fizik tedavi gördüm ancak maddi durumum el vermediği için Yaşar Torun Gençlik Merkezi’ne geldim. Burada kas yaptım, özgüvenim yerine geldi hatta uyku uyuyamıyordum buranın sayesinde rahatladım. Çok şükür şuanda her şey iyi gidiyor. Elim çok kötü durumdaydı, hareket ettiremiyordum ancak şimdi daha iyi durumda elimi rahat bir şekilde kullanabiliyorum. Ayağım aksıyordu şuanda ayağımda iyi durumda halen aksama var ancak eskisinden daha iyi” dedi.

 

“BENİM BU KADAR İYİLEŞMEMİ SAĞLAYAN HOCALARIM OLDU”

 

Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi’ndeki spor hocalarının tedavisinde büyük katkısı olduğunu söyleyen Boz, hocalarına teşekkür ederek, “Burada ağırlık çalışıyorum, kolumu ve ayağımı güçlendirmeye çalışıyorum. Hocalarımızdan Allah razı olsun. Benim bu kadar iyileşmemi sağlayan hocalarım oldu. Özellikle Mesut hocam benimle çok ilgilendi. Böyle bir merkezin olmasından dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ederim” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.