Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA FLAŞ GELİŞME!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA FLAŞ GELİŞME!
REKLAM ALANI
20 Nisan 2020 19:49
1.108

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan ile 26 Nisan tarihleri arasında 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu. 

 

ARA REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağının 23-24-25-26 Nisan’da 31 İlde hayatı etkilemeyecek şekilde uygulanacağını söyledi. 

 

Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından satırbaşları;

 

Türkiye salgınla mücadeleyi dört ana başlıkta uygulamaktadır. Birincisi mesafeyi açmaktır.

 

İkincisi sağlık sisteminin kesintisiz işlemesini tesis etmektir.

 

Üçüncüsü gıda ve temizlik gibi temel hizmet alanlarında zincirin aksamamasıdır. İstisnai görüntüler dışında eksiğimiz bulunmuyor.

 

Dördüncüsü de kamu düzeninin bozulmamasıdır. Polisimiz, bekçimiz tüm unsurlarımız fedakarca görevlerini yürütüyor.

 

Bugüne kadar üç milyonu aşkın vatandaşımıza hizmet verilmiştir. Ülkemizde kayda değer bir sorun yaşanmadı.

 

Aldığımız tedbirlerin meyvelerini toplamaya başladık. Test sayımızı günde 40 binin üzerine çıkardık.

 

Hastanelerimizde olağanüstü bir yoğunluk yaşanmıyor. Sağlık personelimiz canla başla görevlerini sürdürüyor. Onlara bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

 

Ücretsiz maske dağıtımı sürüyor. Yoğun bakım solunum cihazlarının üretimi konusundaki çalışmalarımız başarıyla neticelendi. Mayıs sonuna kadar 5 bin cihazı üretmiş olacağız.

 

Elimizde epeyce bir stoğu bulunan ve hastalığın erken dönemlerin kullanımında kullanılan ilaçların yerli üretimine de firmalarımız başladı.

 

Koruyucu sağlık donanımlarının yerli üretimi konusunda da önemli mesafe kat ettik. N95 ve N99 maskelerinin nanofiber filtrelerinin geliştirme süreci bitti, en kısa sürede üretime geçiyoruz.

 

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasını temel faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz.

 

23, 24, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde hayatı etkilemeyecek şekilde sokağa çıkma kısıtlaması planlıyoruz.

 

Amacımız önlemleri en titiz şekilde uygulayarak salgının seyrini ülkemizin Ramazan Bayramı sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmiş olmaktır.

 

Yazılım sektörü gençleri bekliyor. Üç yılda bir milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program hazırlıyoruz. Halen 13 başlık 47 bin dakikayı bulan eğitim veriyor.

 

Çeşitli illerimizdeki 14 milyon metrekare hazine arazisini ilave olarak çiftçilerimizin kullanımına sunuyoruz. 269 bin firmamız 3 milyonu aşkın çalışanı için kısa çalışma ödeneğine başvurdu.

 

Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında toplanan para tutarı da 1 milyar 800 milyon liraya yaklaştı.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.