Dolar 32,2387
Euro 34,7802
Altın 2.421,57
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

SİİRT’TE ‘YEŞİL ALTIN’ HASADI SÜRÜYOR

Ülke ekonomisine yılda 10 milyar lira gelir sağlayan Siirt fıstığında hasat çalışmaları devam ediyor.

SİİRT’TE ‘YEŞİL ALTIN’ HASADI SÜRÜYOR
REKLAM ALANI
17 Eylül 2020 18:04
534

Siirt’in Tillo ilçesi ile merkeze bağlı İkizbağlar köylerindeki üreticiler, sabahın erken saatlerinde serin havada fıstık toplama çalışmalarını sürdürüyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Ağaçların altına örtü seren üreticiler, hasat yapıyor. Toplanan fıstıklar kabuklarından ayrılması için fabrikalara gönderiliyor. Siirt fıstık üreticisi olan Mahmut Balık, Siirt fıstığının il ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi. Geçen yıla oranla bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu belirten Balık, “Siirt fıstığında hasat zamanındayız. Fıstık toplamaya geldik, bu sene rekolte çok yüksek, her sene böyle olmasını dilerim mutluyuz. İnşallah iyi bir kazanç elde ederiz. Fıstıklar güzel bu sene. Şuan hasat bol çalışıyoruz, mutluyuz. Fıstık bu sene piyasada bol, bu nedenle fiyatı da düşük olacak” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.