Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Parklar Güneş Enerjisiyle Aydınlanacak

Parklar Güneş Enerjisiyle Aydınlanacak
REKLAM ALANI
23 Mart 2022 16:40
1.397

Siirt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kooperatif Mahallesinde bulunan Uzun Parka yerleştirilen güneş enerjili aydınlatma sistemi ile parklar artık kendi enerjisini üretecek.

 

ARA REKLAM ALANI

Enerjide yaşanması muhtemel sıkıntıları hesaplayan ve ekonomiye katkı sağlamayı amaçlayan Siirt Belediyesi, doğal enerji kaynaklarını kullanma yolunda önemli bir adım attı. Projelendirmeyi ve teknik alt yapısını belediye personelinin gerçekleştirdiği ‘Güneş Enerjisi ile Aydınlatma Sistemi’ düşük bir maliyetle vatandaşın hizmetine sunuldu. Kurulumdan sonra herhangi bir ek masraf gerektirmeyen sistem, bir enerji tüketim bedeli de getirmiyor. Güneş enerjili aydınlatma sistemi aynı zamanda elektrik kaçağını ve bu sebeple meydana gelebilecek kazaları ortadan kaldırması yönüyle de tercih ediliyor.

 

Güneş enerjisi ile aydınlatma sistemini iki parkta uygulamaya koyan Siirt Belediyesi, bu sistemi daha da yaygınlaştırarak, bütün parklarda kullanmayı hedefliyor.

 

KAYNAK: İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.