Dolar 32,5250
Euro 34,9518
Altın 2.436,35
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba Partisinden ve Vekillikten İstifa Etti!

Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba Partisinden ve Vekillikten İstifa Etti!
REKLAM ALANI
20 Ekim 2022 13:14
1.317

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti’den ve vekillikten istifa etti.

 

ARA REKLAM ALANI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fakıbaba, “AK Parti Üyeliği ve Milletvekilliğinden istifamla ilgili açıklamamı Milletime saygılarımla arz ediyorum” dedi.

 

Fakıbaba’nın Çarşamba günü gerçekleşecek olan İYİ Parti’nin grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener tarafından parti rozeti takılarak, İYİ Parti’ye katılacağı aktarıldı.

 

“BERABER OLMAYACAĞIM İÇİN DE MUTLUYUM”

 

Fakıbaba’nın istifa paylaşımı şöyle; “2003’te üyesi olduğum AK Parti’de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum. Bu yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak  siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.”

 

 

İYİ PARTİ’YE KATILACAK 

 

İstifa kararının ardından Sözcü gazetesine konuşan Fakıbaba ‘Çarşamba günü İYİ Parti’ye katılacağınız iddia edildi, doğru mu?’ sorusuna şu şekilde yanıt verdi; “Doğrudur. Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti’ye katılıyorum. Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum…”

 

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

 

Şanlıurfa / Birecik – 1951, Ali, Rızkiye.

 

Tıp Doktoru, Genel Cerrahi Uzmanı; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

 

Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde ihtisas yaptı. Amerika’da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik Devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesinde Başhekimlik yaptı. 2 dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. 25 ve 26. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. 65. Hükûmette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babasıdır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.