Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

“Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırı Hiçbir Şekilde Kabul Edilemez”

“Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırı Hiçbir Şekilde Kabul Edilemez”
REKLAM ALANI
7 Ağustos 2023 23:20 | Son Güncellenme: 7 Ağustos 2023 23:21
1.202

MHP’li siyasetçi ve iş insanı Mehmet Şah Tokay, geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da bir ambulansın önünün kesilip içerisindeki sağlıkçılara saldırı düzenlenmesi olayıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

İnsanlarının canını emanet ettiği sağlık personellerine yapılan saldırılarla ilgili olarak Tokay, tekrarlayan vakaların son bulması için cezaların caydırıcı olması ve tutukluluk ile yargılanmak başta olmak üzere, ceza alt limitlerinin artırılması gerektiğini söyledi.

Tokay; “Hekimliğin ve sağlık uygulamalarının ilk ve temel ilkesi ‘önce zarar vermemek’tir. Ne türden olursa olsun hiçbir çatışma ortamında hiçbir şekilde sağlık birimlerine, sağlık personeline, sağlık araçlarına müdahale edilemez. Bu tür saldırılar hiçbir gerekçeyle açıklanamaz, makul gösterilemez. Sağlık çalışanlarına yapılan saldırı, tedavi bekleyen hastaların sağlık hizmetine erişmesini gasp eden bir suçtur. Biliyoruz ki bu ilk değildir, eğer gerekli önlemler alınmadığı sürece son da olmayacak. Bu tür saldırıların son bulması için yetkililerin caydırıcı cezalar vermesi gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle yaralanan sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Temennimiz bu olayın son yaşanan olay olmasıdır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.