Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Saadet Partisinden Diyarbakır’a Çıkarma

Saadet Partisinden Diyarbakır’a Çıkarma
REKLAM ALANI
28 Şubat 2022 15:55
1.608

Bingöl ve Mardin’den sonra önceki gün Diyarbakır’a gelerek temaslarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birol Aydın ile Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç, dün basın mensupları ile bir araya geldi.

 

ARA REKLAM ALANI

Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle halkın gelecekten kaygı duymaya başladığını belirten SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, kurumların talan edildiğini ifade etti.

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Türkiye’de gelir dağılımında derin uçurumlar yaşandığını, ekonomiden,  hukuka, temel hak ve özgürlüklerden dış politikaya kadar her alanda çürümüşlük ve istikrarsızlık olduğunu söyledi.

 

İlk sözü alan SP İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Necmettin Erbakan’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle anma programı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, kendisini özlemle andıklarını ifade etti.

 

“TÜKİYE BİR YIKIMI YAŞIYOR”

 

Daha sonra konuşan ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Parti Sözcüsü Birol Aydın, “Şüphesiz bugün yaşadığımız sorunlar geçmişte de yaşandı. On yıllardır bir takım temel sorunlarımız var ama hiç bu kadar insanımızı kaygılandıran, umutsuzluğa sevk eden sorunlar yumağının katmerleşmesine vesile olacak bir durum yaşamadık. Umut hep tazeydi, kaygılar daha azdı. Özellikle son yıllarda ülkemizde ekonomiden, dış politikaya, hukuktan, temel hak ve özgürlükleri ilişkin bir yıkım yaşanıyor. Ülke ve millet olarak bir öngörülemezlik dönemi yaşıyoruz. Bir ay sonra neyin olacağını kestiremiyor vatandaşımız. Devletin bütün kurumları tarumar edilmiş, bütün ayarlar bozulmuş, ülkeyi yönetenler hoyratça ve keyfince iş yapar hale gelmiş. Zaten mevcut cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bu kısa sürelik uygulama döneminde Türkiye’yi taşıyamayacağını göstermiştir. Nazın manası yoktur, ortak akla sağduyuya ihtiyaç vardır” dedi.

 

“GELİR ADALETSİZLİĞİ SORUNU VAR”

 

Türkiye’de gelir dağılımında ciddi bir adaletsizlik olduğunu, zengin ve fakir arasındaki uçurumun daha da derinleştiğini ifade eden Birol, hükümetin dış politikasını da eleştirdi. Birol, “Ülkenin toplam geliri çok az sayıda zengin tarafından paylaşır hale geldi. Ülkenin milli gelirinin yüzde 50’si, yüzde 20’lik en zengin kesime gitmektedir. Diyarbakırmızda her 100 gencimizden neredeyse 90’ı kendisini Türkiye dışında bir batı ülkesinde yaşama hayalini dile getiriyor. Bu tablo Türkiye’nin ekonomik açıdan yaşanamaz, çekilemez, sürdürülemez bir duruma geldiğini göstermektedir” diye konuştu.

 

“DIŞ POLİTİKAMIZ PİN PON TOPU GİBİ”

 

“Ekonominin yanında dış politikada da ülke olarak büyük bir savrulmuşluk yaşıyoruz” diyen Birol, bu durumun Ukrayna – Rusya savaşından da açığa çıktığını kaydetti. Birol, “Dostumuz kim düşmanımız kim belli değil. Adeta ABD ve Rusya arasında pinpon topuna dönen bir dış politika serüvenindeyiz” dedi.

 

CÜBBELİ’NİN HDP SÖZLERİNE SERT TEPKİ

 

Daha sonra gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Birol, Cübbeli Ahmet Hoca’nın “HDP hala yüzde 12 oy alıyor. İnanamıyorum. Bu dinsizliktir. Yüzde 1, 2’ye düşürülmeli” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Aslında konuşmaya bile değmez normalde. Uzun olacak ama ben parantezi açayım. Tırnak içerisinde söyleyeyim, bir kısım insanlarımız okusunlar. Süleyman Peygamberle bir güvercin arasındaki hikaye vardır. Güvercin hikayenin sonunda der ki; o cübbesini çıkar bir daha başkasını aldatamaz, inandıramaz. Bu kadar pervasız, bu kadar gereksiz ve bu kadar izansız açıklamalar, şüphesiz hiçbir insanımız tarafından makbul ve makul karşılanamaz” dedi.

 

“DEĞİŞİM ZAMANI GELMİŞTİR”

 

Türkiye’de yeni bir başlangıca ve yeni bir hikaye yazılmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Birol, “Yeni bir başlangıç yeni bir hikaye insanımızın umutlarına taze diyeceği, kaygılarını giderecek yeni bir başlangıç yapma zarureti gelmiştir. Siyaset bugün de yarının köprüsünü kurmaktır, yıkmak değildir. Yarını inşa etmek için siyasi partiler vardır. Ortak doğruların yaygınlaşmasını, adaletin tam ve kamil manada yaygınlaşmasını ve uygulanmasını temin etmek için vardır. Bu açıdan önümüzdeki seçimler ister vaktinde olsun ister erken olsun Türkiye’miz bir değişime susamıştır ve bu değişimi yaşamalıdır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.