Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

Mızraklı’dan ‘Newroz’ Kutlama Mesajı

Mızraklı’dan ‘Newroz’ Kutlama Mesajı
REKLAM ALANI
21 Mart 2023 19:25 | Son Güncellenme: 21 Mart 2023 22:03
222

Edirne Cezaevinde tutuklu olan HDP’li eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, 21 Newroz’u için kutlama mesajı yayınladı.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Başkan Mızraklı, mesajına “Amede Gûlistan Merhaba, Acıyı, yıkımı, direnişi, sevdayı ve zaferi aynı yüreğe aynı bilince sığdıran cesur yürekler merhaba” sözüyle başladı.

 

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı olarak seçilen, seçimden birkaç ay sonra yerine kayyum atanan Adnan Selçuk Mızraklı, Newroz kutlaması nedeniyle yayınladığı mesajında  Başkan Mızraklı; “Bir yanımızda ağıtlar, tamamlanmamış yaslar bir yanımızda güven, umut, kararlılık ama önümüzde aşılması gereken zorlu patikalar var. Bütün bunları taşıyacak ve aşacak olan dayanışmamız, örgütlülüğümüz ve birliğimiz olacak. Yüzyılın alacaklısı, mazlumu ve mücadelecisi olan bizler direnişle, onurla, alnı açık olarak bugünlere geldik. Yarınları özgürlük, eşitlik, demokrasi, adalet ve barışın coğrafyası, ülkesi ve dünyası yapabilecek düşünce ve inanca sahibiz. Bizler acıları emecek, taş üstüne taş koyacak, sofraya lokma, ayağa çorap olacak ama en fazla kadın, erkek, genç, yaşlı yarınlarımızın iradesi ve sahibi olacağız. Kawa’nın evlatları ülkeye özgürlük ve onurlu barışı müjdeleyeceksiniz. Newroz ateşleri yüreklerimizde daim, yolumuz açık ve aydınlık olsun. Mutlaka kazanacağız! Serkeftin!” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.