Dolar 32,3904
Euro 34,7696
Altın 2.439,43
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

İki Kurumdan Otizm Farkındalık Günü Etkinliği!

İki Kurumdan Otizm Farkındalık Günü Etkinliği!
REKLAM ALANI
6 Nisan 2024 09:00
94

Dicle Üniversitesi Çocuk Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı işbirliğiyle 2 Nisan Tüm Dünyada Otizm Farkındalık Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)
Özel gereksinimli bireyler için farkındalık oluşturmak adına 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Dernek Temsilcileri, Akademisyenler, özel gereksinimli öğrenciler ve aileleri katıldı.
Otizmli çocuklarımızın farkına vararak onların sosyal hayatın içerisinde olmalarına destek sağlanması ve onlarla ilgili farkındalık oluşturulması gerektiğinin altını çizen Rektör Karakoç, tüm çocukların ve gençlerin yaşam içerisindeki değerlerinin önemini vurguladı. Sürekli bir özel eğitimle otizmli öğrencilerin başarılı olabileceğini kaydeden Rektör Karakoç, farkındalığın arttırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.
Dicle Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatma Subaşı Turgut tarafından verilen seminerde otizmin tanımı yapıldı.

ARA REKLAM ALANI


“Otizm, sosyal etkileşim, iletişim ve davranış alanlarında belirgin zorluklarla karakterize edilen nörogelişimsel bir bozukluktur. Otizm farkındalığı, toplumun otizm hakkında doğru bilgiye sahip olmasını ve otizmli bireylerin ihtiyaçlarına daha duyarlı bir şekilde yanıt vermesini sağlar” diyen Turgut, erken teşhisin otizmli bireylerde kurtarıcı olduğuna dikkat çekti. Turgut, “Erken teşhis ve tedavinin yaygınlaşması için çocuklarda davranışsal ve psikolojik özelliklerin fark edilmesi hayati önem taşımaktadır” diyerek, Otizmin tek tedavisinin ise eğitim olduğunu söyledi.
Program, Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizm öğrencileri tarafından şiir dinletisi yapıldı. Ardından sergi kapsamında yaptıkları eserleri defile olarak sergileyen gençler otizme dikkat çekti. Beyazay Engelsiz koro ile birbirinden güzel türküler ve ilahiler seslendirdi.
Tiyatro oyununda rol alan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki otizmli gençler, “O Ses Diyarbakır” ve “Alican” isimli oyunlardaki ve step, halk oyunları performanslarıyla seyirciden büyük alkış aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.