Dolar 32,5247
Euro 34,8295
Altın 2.443,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

MİLLİ KARATECİ SENA’NIN TERCİHİ DOĞA KOLEJİ OLDU!

Türkiye Karate Şampiyonu ve Diyarbakır karate spor tarihinde ilk kez Avrupa Karate Şampiyonasına katılan milli sporcu Sena Kızılaslan, okul tercihini Diyarbakır Doğa Koleji Fen Lisesinden yana kulandı. Sena, sportif başarısı ile daha önce burslu okuduğu okullarının adından sıkça söz ettirmişti.

MİLLİ KARATECİ SENA’NIN TERCİHİ DOĞA KOLEJİ OLDU!
REKLAM ALANI
16 Ağustos 2020 12:18
979

Türkiye Karate Şampiyonu Milli Sporcu Sena Kızılaslan, lise tercihini 2-3 özel okulun istemesine rağmen Diyarbakır Doğa Koleji Fen Lisesi’nden yana kullandı.

 

ARA REKLAM ALANI

Kızılaslan, aldığı % 100 tam Sporcu bursluluk süresince hem akademik hem de sportif alanda başarılarını ve mücadelesini yeni okulu için vermek istediğini ifade etti..

 

CAN “BAŞARILI GENÇ SPORLARIN EĞİTİMİNE %100 BURS” DESTEĞİ

 

Türkiye Karate Milli Takımını ve Diyarbakır Karate Tarihinde bir  ilke imza atarak Avrupa Karate Şampiyonasında temsil eden ve Türkiye Karate Şampiyonu olan Sena Kızılaslan’ı tam eğitim burslu olarak  okullarına aldıklarından ötürü  mutlu olduğunu ifade eden Diyarbakır Doğa Koleji Genel Müdürü Mustafa Can; “Sporu akademik gelişimin parçası olarak gören Doğa Koleji  öğrencilerini küçük yaştan itibaren bireysel branş ve takım sporları alanında destekliyor ve desteklemeye de devam edeceğiz. Genç sporcuların eğitimine %100 Tam Sporcu bursu ile destek veren okulumuzun başarılı sporcular listesine 2004 doğumlu Türkiye  Karate Milli Takım Sporcusu Sena Kızılaslan’ı da bünyemize aldık. Genç sporcumuz 3 kez üst  üste Türkiye Karate Şampiyonluğu yaşamış ve Diyarbakır Karate tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Avrupa Karate Şampiyonasında mücadele  etmiştir. Sportif alanda başarılı olan öğrencimiz okul sporları ile okullar arası müsabakalarda okulumuzu ve Diyarbakır ilimizi temsil edecektir. Başarılı öğrencimiz Diyarbakır Doğa Fen Lisesi katkıları ile daha büyük başarılar yakalayacağını inancımız tamdır” dedi.    

 

 

TERCİHİ  DİYARBAKIR DOĞA KOLEJİ OLDU

 

Tercihini Diyarbakır  Doğa Koleji’nden yana kullandığını ifade eden Sena; “Ben bu okulu seçmemdeki önemli unsur eğitim alanında başarılı olup başarılı milli sporculara destek vermesiyle tanındığı için  tercih ettim. Ben Diyarbakır ilinde yapılan 2800’e yakın sporcunun katılım sağladığı Türkiye Ümit Genç ve 21 yaş altı Karate şampiyonasında tüm rakiplerimi yenerek Türkiye Karate Şampiyonu oldum ve bunun yanında da Avrupa Karate Şampiyonası seçme elemeleri hakkı kazanmış oldum. Seçme elemelerinde toplam 14 maç yaparak burada da rakiplerimi yenerek şampiyon oldum ve Diyarbakır Karate tarihinde bir ilk de imza atarak tarih yazdım. Hem milli sporcu olmak hem de başarılı öğrenci olmak çok zor olsa bile bunu da Diyarbakır Doğa Kolejinde  eski öğretmenlerim ile başaracağıma inanıyorum. İnşallah Allah bana burada o güzel başarılarıma da yenilerini eklememi nasip eder. Bana eğitimimde destek vererek ve güvenen okuluma, müdürlerime, öğretmenlerime, Türkiye Karate Milli Takımı Antrenörlerim Mehmet Yazar, Ahmet Yazar ve Ayşe Meryem yazar Hocalarıma da teşekkür ederim” diye konuştu.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.