Dolar 32,4932
Euro 34,9317
Altın 2.431,38
BİST 9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

4 Bin 500 Öğrenci “Gez-Gör” Etkinliklerinden Yararlandı

4 Bin 500 Öğrenci “Gez-Gör” Etkinliklerinden Yararlandı
REKLAM ALANI
20 Ekim 2022 13:31
1.213

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bilgievi ve akademi liselerde eğitim gören 4 bin 500 öğrenci “Gez-Gör” etkinliğiyle kentin tarihi yerlerini gördü.

 

ARA REKLAM ALANI

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı bilgievi ve akademi liselerde ücretsiz eğitim alan öğrenciler,temel derslerin yanı sıra sosyal etkinliklerden de faydalanıyor.

 

Yaz ayları boyunca kent merkezi ve kırsalda yaşayan öğrenciler için Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini tanımak amacıyla “Gez-Gör” etkinlikleri düzenlendi.

 

Etkinliklere Merkez, Selahaddin Eyyubi, Hani Gürbüz ve Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar Bilgievleri’nin yanı sıra Sur, Şehit Ali Gaffar Okkan, Dicle, Bismil Ahmedi Hani, Silvan El-Cezeri ve Hani Hatuniye Akademi Lise öğrencileri katıldı.

 

Öğrenciler, Gez-Gör etkinlikleri kapsamında Suriçi, müzeler, camiler, Bakırcılar Çarşısı, Dört Ayaklı Minare, kütüphaneler, sergiler, Keçi Burcu, On Gözlü Köprü, Gazi Köşkü’nü görme fırsatı yakaladı.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi Kampüs Alanları, Tekno-Kent, Geri Dönüşüm tesisleri ve mesleki tanıtım gezileri ile öğrenciler yaşadıkları şehri daha yakından tanıma imkanları oluştu.

 

Şu ana kadar kent merkezi ve kırsalda yaşayan 4 bin 500 öğrenci Gez-Gör etkinliklerinden yararlandı.

 

Büyükşehir Belediyesi, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında düzenlenecek “Gez-Gör” etkinliklerinden 13 bin 500 öğrencinin faydalanmasını hedefliyor.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.