Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

MEVLANA KUR’AN KURSU AÇILDI

Vali Münir Karaloğlu’nun katılımıyla Kayapınar Belediyesi tarafından yapılan ve 4-6 yaş arası çocukların eğitim göreceği Mevlana Kur’an Kursunun açılışı gerçekleşti.

MEVLANA KUR’AN KURSU AÇILDI
REKLAM ALANI
3 Haziran 2021 23:08
1.191

Kur’anı-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşma yapan Vali Karaloğlu, “Ağaç yaşken eğilir” atasözünden hareketle Diyanet İşleri Başkanlığının son dönemde özellikle 4 – 6 yaş arası çocuklara yönelik açılan Ku’ran kurslarına çok önem verdiğini söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Açılışa Vali Karaloğlu’nun yanı sıra İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Abdullah Çiftçi, Müftü Yardımcısı İlhan Günay, Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, MHP Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ataç, Kayapınar İlçe Müftüsü ve vatandaşlar katıldı.

 

Çocukların eğitimine erken başlanıldığında edinilen bilgilerin çocuklar tarafından uzunca yıllar unutulmayacağına vurgu yapan Karaloğlu, “Bu yaşlarda çocuklarımızın öğrendikleri hayat boyunca kendilerine inşallah rehberlik edecek. Tabi burada çocuklarımız 4-6 yaş grubu olduğu için sadece Kur’an-ı Kerim okumasını öğrenmiyor. Her şeyden önce çocuklarımız sosyalleşiyor. Bu mekânlarda arkadaş ediniyorlar. Terbiye, edep öğreniyorlar” dedi.

 

 

Açılan Kur’an kurslarını yalnızca Kur’an-ı Kerim ezberleme yeri olarak görmemek gerektiğinin altını çizen Vali Karaloğlu, “Çocuklarımızı hayata hazırlayan mekanlar olarak görmemiz ve bakmamız lazım. Allah’a hamdolsun, biz müslüman bir ülkeyiz, müslüman bir toplumuz. Diyarbakır halkı müslümandır. İmanlıdır. Devlet kimseye mecbur kılmıyor. Bu isteğe bağlı. İsteyen çocuğunu 4-6 yaş Kur’an Kursuna getirir, isteyen ana sınıflarımız var, devletin, her okulda neredeyse, oraya götürür, isteyen kreşe verir. Hiçbir zorlama yok. Ama bir veli, “Ben çocuğumu 4-6 yaş grubunda Kur’an Kursuna göndermek istiyorum” dediğinde, devletin o velinin ihtiyacını da gidermesi lazım. Bu mekanlara öyle bakmak lazım” diye konuştu.

 

“HOCALARIMIZ, ÇOCUKLAR İÇİN ELLERİNDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERSİN”

 

Kayapınar Belediyesi tarafından 8 derslikli olarak hazırlanan Kur’an kursunun çocuklara hayırlı olmasını dileyen Karaloğlu, ilçe müftülüğünden mesai gözetmeksizin çocukları geleceğe hazırlamalarını, bu konuda ellerinden gelen gayreti göstermelerini istedi.

 

Vali Karaloğlu cümlelerinin sonunda, açılan Kur’an kursundan yetişen çocukların hem ailelerine, hem ülkeye, hem millete hem de ümmete faydalı çocuklar olarak yetişmesini temenni etti.

 

 

Söylenen ilahiler ve okunan duaların ardından açılışı yapılan Kur’an Kursu’nda incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, çocuklarla tek tek sohbet edip onlara çeşitli hediyeler verdi.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.