Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

İnsan ve Özgürlük Partisi Kuruluşunu Gerçekleştirdi

İnsan ve Özgürlük Partisi Kuruluşunu Gerçekleştirdi
REKLAM ALANI
11 Mart 2024 16:04
117

İnsan ve Özgürlük Partisi’nin Eşgenel Başkanı Ahmet Kaya, partisinin kuruluşunda basın mensuplarıyla buluştu.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Kayapınar ilçesinde bulunan bir cafede partisinin kuruluşuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, sadece bir kesimi muhatap almadıklarını, Kürt ve Türklerin daha çok muhafazakar kesimine hitap ettiklerini söyledi.

Başkan Kaya, yaptığı açıklamada; “Uzun süredir insan ve özgürlük odaklı bir parti kurma çabalarımız sonuçsuz kaldı, yani beklediğimiz gibi şekillenmedi. Bunun üzerine, halkın umudu Partisi adı altında bir parti kurarak ilk kongremizde tuzluk değişikliğiyle birlikte isim değişikliğine gittik ve partimizi ‘İnsan ve Özgürlük Partisi’ olarak adlandırdık” dedi.

Partisinin ortaya çıkmasının Kürt siyasetindeki boşluğun farkındalığından kaynaklandığını aktaran Kaya; “Bu boşluğu dolduracak bir partinin varlığı gerekliliğini hissettik ve bu doğrultuda kararlı bir şekilde hareket ettik. 6 yıl boyunca beklememize rağmen, bu ısrarımızın altında var olan ihtiyacı karşılamak yatıyordu. Bizim amacımız, Kürt siyasetinde daha etkin bir rol oynamak ve temsil etmek” diye konuştu.

Muhataplarının bir kesim olmadığını belirten Kaya; “Tüm toplum kesimleriyle iletişim halinde olacağız. Kadromuzun çoğunluğu Kürt olsa da, sadece bir Kürt Partisi olarak tanımlanmıyoruz. Şu anda eş başkanlık sistemimiz var ve eş başkanlarımızdan biri Türk kökenlidir. Dolayısıyla, muhataplarımız Türk toplumudur ve özellikle Türk muhafazakar dindar kesimin, Kürt meselesinin çözümünde aktif bir rol alması gerektiğine inanıyoruz. Aksi takdirde, gerçek bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.