Dolar 32,4644
Euro 34,8405
Altın 2.446,22
BİST 9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Mardinli Ayakkabı Boyacısı, Dayısından Öğrendiği Mesleği 47 Yıldır Aşkla Yapıyor

Mardin’de yaşayan Serhan İpek, 47 yıldır ayakkabı boyacılığını aşkla yapıyor. İpek, boyacılıkla 6 çocuk evlendirdi.

Mardinli Ayakkabı Boyacısı, Dayısından Öğrendiği Mesleği 47 Yıldır Aşkla Yapıyor
REKLAM ALANI
11 Ocak 2022 16:26
1.511

Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Serhan İpek, 47 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Dayısından öğrendiği mesleğine adeta âşık olan İpek, ayakkabı boyacılığıyla 10 çocuk büyütüp, 6’sını da evlendirdiğini belirtti.

 

Mesleğine âşık olduğunu aktaran İpek, “Çok büyük işler kaçırdım ve çalışmadım. Şimdi bu ise sanki bir kıza âşıkmışım gibi işimi seviyorum. Allah’a çok şükür bu meslekle 10 çocuk büyüttüm. Mardin’de dayımın yanında kaldım 1-2 gün. İş olmayınca ben de onun mesleğini yaptım. Birkaç gün onun yanında öğrendikten sonra devam ettim. 47 senedir bu işi yaparak 10 çocuk büyüttüm, ikisi vefat etti. Çocuklarımdan 6’sını evlendirdim” dedi.

 

 

“HİÇBİR ZAMAN AİLEME HARAM LOKMA YEDİRMEDİM”

 

Hayatı boyunca bir gün olsun eşine ve çocuklarına haram lokma yedirmediğini dile getiren İpek, “Allah haram yedirmesin. Allah bizim devletimize de zeval vermesin, zarar vermesin. Çok şükür iyi devletimiz var. Şimdiki gençlere de hayret kalıyorum. Ne iş olursa olsun, iş var. İş yok demeyin. 10 lira, 20 lira harçlık istiyorlar. Kocaman oluyorlar. Gidip çalışsınlar” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.