Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Mardin’de Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanı Oluşturuluyor

Mardin’de Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanı Oluşturuluyor
REKLAM ALANI
16 Nisan 2022 15:39 | Son Güncellenme: 16 Nisan 2022 19:56
1.304

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, sokak hayvanları için çalışmaların hızla sürdüğü doğal yaşam alanında incelemelerde bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

Hayvan dostu bir belediye olarak çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hayvanlarının hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin bulunduğu bölgede doğal yaşam alanı inşa ediyor.

 

Sokak hayvanlarının, yaşamlarını doğal ortamlarına yakın sürdürebilmeleri için çalışmaların devam ettiği alanda incelemeler yapan Vali Demirtaş, Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Alan’dan çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

 

268 dekar üzerinde oluşturulacak doğal yaşam alanın 7 gün 24 saat güvenlik kameralarıyla gözleneceğini belirten Vali Demirtaş,  Rehabilitasyon Merkezi Merkezi’nde tedavi görmüş ve sokağa bırakılamayacak durumdaki hayvanların bu alana alınacağını söyledi.

Hayvanları dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korumak amacıyla alanın çitlerle kapatılarak kontrollü giriş çıkışların sağlanacağını dile getiren Vali Demirtaş, “Bizlere emanet olan can dostlarımıza konforlu bir doğal yaşam alanı sunmak için çalışmalarımız durmaksızın devam edecek” dedi.

 

Vali Demirtaş ardından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde inceleme yaparak barınaktaki hayvanların genel durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.