Dolar 32,4582
Euro 34,9028
Altın 2.437,03
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Kulp Kaymakamı Akeller’den ‘Darp’ İddiasına Cevap!

Kulp Kaymakamı Akeller’den ‘Darp’ İddiasına Cevap!
REKLAM ALANI
19 Ocak 2024 20:15 | Son Güncellenme: 19 Ocak 2024 20:49
1.265

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bulunan Kuba Camii’nde görev yapan İmam Mahsum Koçağa’nın Cuma hutbesi okunmasının ardından ilçe kaymakamı Burak Akeller’in kendisini darp ettiği iddiası üzerine Kaymakam Akeller, konuyla ilgili olarak Sonhaberlerim.com internet haber sitesine özel açıklamalarda bulundu. 

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Kaymakam Akeller, ilçedeki Kuba Camii’nde imam olarak görev yapan Mahsum Koçağa’nın Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ve Cuma hutbesinde sehitlerle ilgili olan bölümü hutbede okumadığı için hutbeden sonra kendisine dışarda yüksek sesle bağırdığını, iddia edildiği gibi imamı darp etmediğini söyledi.

“DARP ETMEDİM, YÜKSEK SESLE TEPKİ GÖSTERDİM”

Kaymakam Akeller, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bugün Kuba Camii’nde Cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak Rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, bende hutbeden sonra dışarda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım deyince bende bu cevaba kızıp sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı il valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darp etmedim” dedi.

İMAMA ULAŞILAMADI 

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurmak istediğimiz Kuba Cami imamının telefonuna ulaşılamadı.

CUMA NAMAZINDA OKUNMASI GEREKEN HUTBE 

Bu hafta okunması gereken Cuma hutbesinde imamın okumadığı bölüm sarı renkle altı çizildi.

İMAMIN SENDİKASI SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Olayın ardından İmam Koçağa’nın üyesi olduğu Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, sosyal medya üzerinden bir açıklama yapmış ve kaymakam Akeller’i imama yakışıksız üslupla müdahale ettiği iddiasıyla tepki göstermişti.

İMAM ŞİKAYETÇİ OLDU

Cami imamı Koçağa, olayın ardından akşam saatlerinde ilçe emniyet müdürlüğüne giderek şikayette bulunduğu öğrenildi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.