Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

KORONA VİRÜS DİYARBAKIR’DA TAHİN VE PEKMEZ İLE YOĞURDUN SATIŞINI ARTTIRDI

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yıllardır esnaflık yapan Adil Aydın, korona virüs salgının tahin ve pekmez ile yoğurt satışını artırdığını söyledi.

KORONA VİRÜS DİYARBAKIR’DA TAHİN VE PEKMEZ İLE YOĞURDUN SATIŞINI ARTTIRDI
REKLAM ALANI
21 Ekim 2020 15:15
906

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yıllardır esnaflık yapan Adil Aydın, korona virüs salgının tahin ve pekmez ile yoğurt satışını artırdığını söyledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Havaların soğudu bugünlerde Korona virüs salgınıyla birlikte vatandaşlar virüse yakalanmamak ve bünyelerini güçlendirmek için organik ürünlere yöneldi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yıllardır esnaflık yapan Adil Aydın, vatandaşların bünyelerini güçlü kılmak adına tahin, pekmez ve yoğurdu tercih ettiğini söyledi. Aydın, “Son günlerde Diyarbakır’da kış mevsimine yaklaştığımız bugünlerde en çok satılan tahin ve pekmezdir. Pekmez birçok derde deva olmasının bilimsel olarak kanıtlandığı için vatandaşlar genelde kış hazırlığı için pekmeze ve tahine yöneliyor. Birinci sırada pekmez alırken, ikincisi tahin, tereyağı ve bal ile Diyarbakır’ımıza özgü olan örgülü peynir gelmektedir. Korona virüs nedeniyle vatandaşların en çok rağbet ettiği tahin, pekmez ve yoğurt ilk sırada yer almaktadır. Çünkü bu saydığımız gıdalarda insan vücuduna yarayacak bol miktarda kalori mevcut olduğundan dolayı vatandaşların genel tercihini bunlar oluşturuyor” dedi.

 

Korona virüs nedeniyle bazı sektörlerin iş yapmadığını fakat gıda sektörünün her zaman işlev olduğunu belirten Aydın, satışlarında her hangi bir azalma olmadığını söyledi. Son olarak maskesiz dolaşan ve sosyal mesafe kurullarına uymayan vatandaşlara çağrıda bulunan Aydın, “Tüm Diyarbakır halkına çağrım lütfen maskelerinizi takınız. Maske takmak insanların hak ve hukukuna girmeyeceğiniz anlamın da geliyor. Herkese çağrım lütfen sosyal mesafe kurallarına uyunuz, temizliğine dikkat ediniz, maskesiz dolaşmayınız ve insanların hak ve hukukuna girmeyiniz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.