Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Kongresi İptal Edilen CHP’li Başkan, Açlık Grevi Başlattı

Kongresi İptal Edilen CHP’li Başkan, Açlık Grevi Başlattı
REKLAM ALANI
1 Eylül 2023 13:01
405

Diyarbakır’da CHP Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, 27 Ağustos’ta yapılması planlanan kongre seçiminin, il başkanlığının itirazıyla iptal edilmesi nedeniyle açlık grevi başlattı.

 

ARA REKLAM ALANI

CHP Bağlar İlçe Başkanlığı, 27 Ağustos’ta kongre seçimi yapma kararı alarak, gerekli belgelerle Bağlar İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

Partinin İl Başkanı Abdullah Atik, mahalle delegelerinin usulüne uygun belirlenmediği ve tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle, kongrenin iptal edilmesini istediği dilekçeyi İlçe Seçim Kurulu’na gönderdi. İlçe Seçim Kurulu’nca alınan kararla, İlçe Başkanlığı’nın kongre seçimi iptal edildi. İptal edilme gerekçesinin gerçeği yansıtmadığını belirten Recep Yavuz, ilçe binasında 3 günlük açlık grevine başladı.

 

‘İL BAŞKANININ ISLAK İMZASI VAR’

 

Recep Yavuz, mahalle delegeleri ile ilgili birleştirme tutanağında İl Başkanı Abdullah Atik’in de imzası olduğunu ifade ederek, “Kongremizin iptaline sebep olarak mahalle delegelerimizin yazımında bir usulsüzlük yapıldığına dair itirazda bulunuldu. Kongremiz İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilmiştir. İlçe kongremizin iptal edilmesi için sunmuş oldukları bahanelerin geçersiz olduğunu ve yersiz olduğunu beyan etmek istiyorum. Bakın, yapmış olduğumuz mahalle delegelerinin seçiminde mahalle birleştirme tutanaklarının altında ilçe yönetim kurulu üyelerimizin ıslak imzası ve buna tasdik olarak da, il başkanımız Abdullah Atik’in ıslak imzası ve kaşesi bulunmaktadır” diye konuştu.

 

 

Yavuz, “Kongremizin iptal edilmesine asıl sebep olarak il başkanımız Abdullah Atik’in antidemokratik bir şekilde 53 il delegemizin 50’sini kendi eş dost ve akrabalarını yazma gayretleri içerisinde bulunmasından dolayıdır. Bizler de bunu kabullenmedik. Çünkü demokrasiye ve ilkelerimize aykırı bir eylemdir. Bundan dolayı kongremiz iptal edildi. Gerek Diyarbakır İl Başkanlığımıza gerekse de genel merkez nezdinde yapmış olduğumuz tüm başvuruların cevapsız kalmasından ötürü bizler de bu eylem kararını almış bulunmaktayız. Bizler bu antidemokratik kararlara karşı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin öz evlatları olarak 3 günlük açlık grevine gireceğimizi bu süreçte tüm tıbbi müdahaleleri reddedeceğimizi buradan beyan ediyorum” şeklinde konuştu.

‘TEPKİLER ARTINCA, KONGREYİ ERTELEMEK İSTEDİK’

 

İl Başkanı Abdullah Atik ise, İlçe Başkanı Recep Yavuz’un hazırladığı listeye imza attığını, ancak gelen tepkiler üzerine kongrenin ertelenmesi ve durumun düzenlenmesi için müdahale ettiğini belirterek, “Mahallelerde sandık kurulmamış, usulsüzlük yapılmış.  Mahalle temsilcileri durumu bize iletti, şikayet etti. Biz de bu durumu düzeltmek için kongreyi erteledik. Getirip imzaladığım delege belgesinin ardından şikayetler, tepkiler artmaya başladı. İlçe Başkanı bana iftira atmaktadır. Tabii ki delege belirleme sürecinde herkes kendi fikrini söyler. Partide emeği olan insanı alması için, ben de böyle bir telkinde bulundum. İddiaları asılsızdır, gerçeklik payı yoktur” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.