Dolar 32,3928
Euro 34,7688
Altın 2.399,37
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

KESK, Diyarbakır’da Bütçe Mitingi Düzenledi

KESK, Diyarbakır’da Bütçe Mitingi Düzenledi
REKLAM ALANI
2 Aralık 2023 18:44
228

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Diyarbakır’da ‘Emekten Yana, Demokratik Halk Bütçesi’ mitingi düzenledi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Düzenlenen mitinge KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, HEDEP Diyarbakır milletvekili Adalet Kaya ve kentteki stkların temsilcileri ile üyeleri katıldı.

KESK öncülüğünde Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil; “Bizlerin dilini, kimliğini, kültürünü, inancını savunan. Ve bizleriz ki bu topraklarda, bu coğrafyada tüm baskılara, tüm ötekileştirmelere rağmen, emek, barış, özgürlük ve adalet mücadelesi yürütenler. Ve elbette bizleriz ki gelecek güzel günlerin filizlerini ellerinde, yüreklerinde, beyinlerinde taşıyanlar. Gerek 12. Kalkınma Planı’na baktığımızda ve gerekse şuan görüşmeleri devam eden 2024 bütçesine baktığımızda sermayeden yana, emek düşmanı politikalarla ağır vergi yükü altında bizlerin yoksulluğunu, ücretlerimizdeki erimenin, alım gücümüzdeki düşüşün devam edeceği net bir şekilde görülmektedir. Çocuklarımızın bugün okula bir öğün yiyecek bulamadan gittiği, sağlık sistemi başta olmak üzere tüm kamu hizmetlerinin iflas ettiği, tasfiye edildiği koşullarda özelleştirme politikalarına dur demek, herkes için nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz ve anadilinde kamusal hizmet hakkı talep etmek için buradayız. Onlar zenginleşiyor, üretenler, bizler, alın terimizden, emeğimizden, ekmeğimizden çaldıklarıyla biz yoksullaşıyoruz, onlar büyüyor” dedi.

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya’nın da bir konuşma gerçekleştirdiği miting, yapılan konserin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.