Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

“Kaza Ve Kader Denilerek İşçi Cinayetleri Meşrulaştırılmaya Çalışılıyor”

“Kaza Ve Kader Denilerek İşçi Cinayetleri Meşrulaştırılmaya Çalışılıyor”
REKLAM ALANI
10 Kasım 2022 11:29
1.360

Son zamanlarda Diyarbakır’ da artan işçi cinayetlerine dair Türkiye Komünist Partisi ve Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı, ortak basın açıklaması yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis semti Sanat Sokağında bulunan TKP il binası önünde yapılan basın açıklamasını TKP Diyarbakır İl Örgütü adına Damla Çınar okudu.

 

İnşaat sektöründe her gün işçilerin yaşamını yitirdiğini aktaran Çınar; “Başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin genelinde yoğun sömürünün yaşandığı inşaat sektöründe her gün işçiler ölüyor, zehirleniyor veya ağır şekilde yaralanıyor. Bunun en büyük örneğini üç gün içerisinde iki iş cinayetinin yaşanmasıyla görmüş olduk. Diyarbakır’ın en büyük inşaat firmalarından olan Ay Yapı İnşaatın Kayapınar ilçesindeki şantiyesinin on üçüncü katından düşen Cihan, bu örneklerden yalnızca birisidir. Bu cinayet, Ay Yapı İnşaat firmasının ilk vukuatı değil. Bir ay önce altı işçi, yine Kayapınar ilçesinde bulunan inşaat şantiyesinde iskelenin çökmesi ile şans eseri hafif yaralar ile kurtuldu. Benzer bir iş cinayeti de Cihan’ın ölümünden bir gün sonra gerçekleşti. Sur ilçesinde, inşaatın beşinci katında halat olmadan çalışmak zorunda bırakılan Sedat patronunun kârı için hayatından oldu. Bu ve buna benzer olaylar Türkiye’nin ve özellikle bölgenin en büyük sorunlarından biridir. “Kaza” ve “kader” kelimelerinin arkasına sığınarak iş cinayetlerini meşrulaştırmaya çalışan ve kârlarına kâr katmaya devam eden patronların alçaklığını biliyoruz. Bu alçaklığı Yalova’dan, Van’dan ve ülkenin her yerinde sonucu işçi katliamlarına dönüşen güvenliksiz çalışma koşullarından biliyoruz. Bu alçaklık; iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin, göstere göstere gelen işçi cinayetlerini engellemek için değil bu cinayetlerin üzerini örtmek için kullanılmasıdır. Suçluları tanıyoruz. Suçlular, işçileri sömürmek ve işçi cinayetlerinin üzerini kapatmak için çeşitli kurnazlıklar yapan patronlar ve bunlara göz yumarak suç ortaklığı yapan siyasî iktidardır. Türkiye Komünist Partisi Diyarbakır İl Örgütü ve Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı olarak bölgede ve Diyarbakır’da yaşanan iş cinayetlerinin takipçisi olacağız” dedi.

 

“İŞÇİLERİN, PATRONLARIN ÇIKARI İÇİN ÖLMESİNE GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

 

Bunca suçun üzerine işçi sınıfının sabra değil öfkeye ihtiyacı olduğunu belirten Çınar; “Öfkenin de örgütlenmeye… Yoksa ölmeye devam edeceğiz. Şantiyede, tren vagonunda, kömür altında, servisle işe giderken… Bu düzeni değiştirmek için Cihan ve Sedat gibi iş cinayetlerinde hayatını kaybeden binlerimizi unutmayacağız. Her yıl binlerce işçinin patronların çıkarları için ölmesine göz yummayacağız. Bu düzenin bir canımızı daha almaması için örgütlenecek ve bu düzeni değiştirmek için mücadele edeceğiz. Yaşamak için örgütleneceğiz, bu düzeni değiştireceğiz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.