Dolar 32,3844
Euro 34,7287
Altın 2.432,75
BİST 9.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Kaya, İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanlığı’na Getirildi

Kaya, İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanlığı’na Getirildi
REKLAM ALANI
14 Kasım 2022 11:44
1.526

Görülen lüzum üzerine İnsan Hakları Genel Başkanlığından istifa eden Av.Mehmet Karadağ’ın yerine Cemiyetin Genel Sekreteri Eyüphan Kaya Başkanlığa seçildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Kaya yaptığı değerlendirme konuşmasında şunları dile getirdi; “Mutat Genel Kurul toplantısına kadar beni başkanlığa seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu süre içinde İnsan Hakları Cemiyeti tüzüğünün bana verdiği sorumluluk ve yetki çerçevesinde insan hakları adına faaliyet göstermek için azami derecede gayret göstereceğime söz veriyorum. Bir önceki genel kurul toplantısında bazı illerde şube yada temsilcilik vereceğimize dair karar alınmıştı, o istikamette bazı adımlar da atacağız. Hak hukuk adına gadre uğrayan herkese kapımız açık olacak. Mazlumun da zamilin de kimliğine bakmadan mazlumdan yana, zalime karşı olmaya devam edeceğiz. Sloganlarımızdan biri olan “Hakkın hatırı alidir, hiçbir hatıra feda edilmez” düsturu gereği kimseye imtiyaz tanımadan zalime zalim demeye ve mazlumdan yanında durmaya çalışacağız. Cemiyetimizin diğer sloganı “Heq navê Xudaye” (hak Allah’ın adıdır) ifadesi icabı daima haktan yana duruşumuz olacak. İlimizde, Bölgemizde, Ülkemizde ve hatta Dünyada nerede bir zulüm yaşanırsa ona karşı imkanlarımız ölçüsünde haktan yana bir duruş sergileyeceğiz. Hak arama yolları konusunda seminerler verip, halkı aydınlatmaya çalışacağız, amirlerinden memurlarına, öğrencilerden öğretmenine, Diyanet camiasına kadar isteyen herkese bu konuda bilgilendirme çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Kimsenin kimseden korkmadığı, devletin tüm kurumlarıyla milletin hizmetinde olduğu, huzurlu bir yaşam tecelli edilene kadar İnsan Hakları Cemiyeti(İHC) olarak vazifemizi yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızı, cemiyetimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Toplantıya katılan Yönetim kurulu üyelerine beni oy birliği ile bu Cemiyetin başkanı olarak seçtiklerinden dolayı teşekkür ederim. Mevlam mahcubiyet vermesin. Amin demeniz dileğiyle” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.