Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Kavgada 14 Yaşındaki Kız Çocuğunu Kurtarmak İsterken, Silahla Yaralandı

Kavgada 14 Yaşındaki Kız Çocuğunu Kurtarmak İsterken, Silahla Yaralandı
REKLAM ALANI
23 Aralık 2023 11:27
281

DİYARBAKIR’ın Bağlar ilçesinde Hamdin Özdemir (45), iki grup arasında çıkan kavgada darbedilen kız çocuğu F.Z.Ü.’yü (14) kurtarmak istedi. Özdemir, bu sırada gruptaki bir kişinin ateşlediği silahtan çıkan kurşunla ayağından yaralandı. F.Z.Ü. de, bacağına isabet eden kurşunla yaralandı. F.Z.Ü.’nün hastanede tedavisi sürerken, taburcu olan Özdemir, “Kavgayı ayırmak istedim. Bir kişi, hem bana hem de dayak yiyen kıza 5-6 kez ateş etti. Kurşunlardan biri bana, biri de kıza isabet etti. Şüphelilerin yakalanmasını istiyorum” dedi.
Olay, 21 Aralık’ta Bağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi 915’inci Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, sokakta iki grup arasında, henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Bu sırada sahibi olduğu evin kirasını almak için sokaktan geçen Hamdin Özdemir, kavgada bir grubun F.Z.Ü. isimli kız çocuğunu darbettiğini gördü. F.Z.Ü.’yü grubun saldırısından kurtarmak isterken gruptakilerden bir kişi, yanında getirdiği tabancayı ateşledi. Tabancadan çıkan kurşunlar Özdemir’in ayağına, F.Z.Ü.’nün de bacağına isabet etti. Gruptakiler olay yerinden kaçarken, ihbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılardan Özdemir, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne, F.Z.Ü. de Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Polis ekipleri, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Özdemir ile F.Z.Ü. de, kendilerine ateş açan şüpheli hakkında şikayetçi oldu.
‘KIZI KENDİ KIZIM YERİNE KOYARAK HAREKET ETTİM’
F.Z.Ü.’nün hastanede tedavisi sürerken, olayda ayak bileği parçalanan Özdemir, 25 Aralık’ta ameliyat edilmek üzere taburcu edildi. Kız çocuğunu kalabalık gruptan kurtarmak için müdahale ettiğini belirten Özdemir, “Yeğenimle beraber evin kirasını almaya giderken, Bağlar Yunus Emre Mahallesi’nde bir kavgaya şahit olduk. Bir grup, tanımadığım bir kızı dövüyordu. Ben Allah rızası için kavgayı ayırmak istedim. Ayırdığım sırada tanımadığım bir kişi elindeki 2 silahla hem bana hem de dayak yiyen kıza 5-6 kez ateş etti. Bir tane bana, bir tane de kıza isabet etti. Ben ayak bileğimden kurşun yedim. Bilek kemiklerim şu an paramparça. Ben Allah rızası için, kızı dövmesinler diye yardım ettim. Ben de bir kız babasıyım. O kız yaşında benim de bir kızım var. Bir an dövülen kızı, kendi kızım yerine koyarak hareket ettim.  Ben o kızı elinden almak istedim. Ama alamadık. Ben insanlık görevimi yapmaya çalıştım, lakin şehir magandaları buna izin vermedi. Ben onlardan şikayetçi oldum. Şikayetimden de vazgeçmeyeceğim. Emniyetin, kaçan şüphelileri yakalamasını istiyorum” dedi.

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.