Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Kadını Dışlayan Bir Toplum, Gücünün Ve Potansiyelinin Yarısından Vazgeçmiş

Kadını Dışlayan Bir Toplum, Gücünün Ve Potansiyelinin Yarısından Vazgeçmiş
REKLAM ALANI
31 Mayıs 2022 18:41 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2022 19:39
1.899

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali” buluşması için Diyarbakır’a geldi. 

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ile Genel Merkez Kadın Kolları Birim Başkanları’ndan oluşan heyet, Diyarbakır’da kadın eksenli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir restoranda buluştu. Burada bir konuşma yapan Keşir, kadınların sorularını yanıtladı.

 

Düzenlenen programa Keşir’in yanı sıra milletvekili Oya Eronat, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı M. Şerif Aydın, Kadın MKYK üyesi ve il başkan yardımcısı Suna Kepolu Ataman, Kadın Kolları İl Başkanı Müzeyyen Kaya, kurum müdürleri, kadın STK’lar, bazı AK Partili ilçe başkanları ile çevre illerin kadın kolları başkanları katıldı.

 

 

Daha sonra Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen kadın buluşmasında iş kurmayı ve meslek sahibi olmayı isteyen kadınlara, KOSGEB, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İŞKUR, Ticaret Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları gibi kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı hibe, kredi, fon ve projeler hakkında bilgi verildi.

 

 

“DİYARBAKIR MEDENİYETLERE BEŞİKLİK ETMİŞ BİR KENT”

 

Programda konuşan AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya, şunları kaydetti; “Burası Diyarbakır. Tarihin en kadim şehirlerinden biri. Kıyısından peygamberler geçmiş. Bağrında sahabiler yatıyor. Burası Diyarbakır. Tarihin her döneminde ya bir devletin yahut da bir eyaletin merkezi olmuş, kadim bir kültür ve medeniyet şehri. Burası Diyarbakır. Sahabi türbeleriyle, Hz. Süleyman Camiiyle, beşinci haremi şerif olan Ulu Camiiyle, surlarıyla, hanlarıyla, hamamlarıyla, köşkleriyle, On Gözlüsüyle, Hevsel Bahçeleriyle; Ergani’si, Eğil’i, Malabadi’siyle buram buram tarih ve İslam kokan bir medeniyet şehri. Veee İşte Diyarbakır, işte kadınlar. Toplumları gerçek anlamda yoğuran değerli narin eller. Toplumların gerçek mimarları ve paha biçilmez yarısı. Kur’an-ı Kerim’in deyimiyle “Kendileri erkeklere örtü olan, erkeklerin de kendilerine örtü olduğu…” bir hayatın gerçek paydaşları. Annemiz, kız kardeşimiz, kızımız, arkadaşımız veya eşimiz hiç fark etmez; sabrın, kararlılığın ve zarafetin gerçek abideleri olan kadınlar. Kadınlar Çıktığı Yolda Hedefine Ulaşmadan Geri Dönmez, Yolundan da Vazgeçmez. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliğinde AK Parti döneminde ortaya konan ve kadını merkeze alan politikalarla siyasetten ticarete birçok alanda ve sektörde sayıları gittikçe artan kadınlarımızın üretimde daha çok yer alması için çalışmaya devam ediyoruz. Kadının emeğinin kıymetli olmadığı hiçbir sektör yoktur, kadının yer alamayacağı hiçbir işletme yoktur.”

 

 

“KADIN YAPAMAZ DEĞİL, KADIN OLMADAN YAPAMAZSINIZ”

 

Kaya konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Kadındır Yapamaz” Yoktur, “Kadın Olmadan Yapamazsınız” Vardır. İlimizde kadın kooperatiflerinin kurulması adına 12 kadın kooperatifinin kurulmasını sağladık. Bu kooperatiflerimizin güçlenmesi, ticarette yer alaması ve kurumsallaşması için kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalara başladık. Hedefimiz 1 yıl içerisinde 250 kadınımızın doğrudan, 1.000 kadınımızın dolaylı olarak bu kooperatiflerde istihdam edilmesi, kooperatifler aracılığıyla düzenli gelir sağlamasıdır. Kadınlarımızın iş hayatında yer almasını sağlamak amaçlı ilgili kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve özel sektörle işbirliği içerisinde sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda istihdam garantili meslek kurslarımıza hız verdik. Hedefimiz bu eğitimlerini tamamlayan 1.500 kadınımızın tekstilden hizmet sektörüne, turizmden sanayiye bir alanda istihdamını sağlamak. Buradan şunu tekrardan altını çizerek belirtmek istiyorum “Kadının Olmadığı Her Yer Eksiktir. Evde Kadın Yoksa O Ev Eksiktir, Caddesinde Kadın Olmayan En Güvenli Cadde Bile Tenhadır, Üretiminde Tasarımında Kadın Olmayan Her Ürün Her Hizmet Ruhsuzdur”. Geleceğin Türkiye’sinde teknolojinin, sanayinin, üretimin yanında olmazsa olmazı Kadın Üretimidir… Bundan dolayı kadınlarımıza ülkemizin daha iyi bir geleceğinin olmasında büyük bir etkisi olacağına inanıyorum. Özü gereği üreten, hayat katan kadının üretimde de büyük başarılara imza atmaya devam edeceğine inanıyorum.”

 

 

“AK PARTİ İKTİDARLARI DÖNEMİNDE KADINA YÖNELİK POLİTİKALAR DAHA FAZLA ÖN PLANA ÇIKTI”

 

AK Parti İl Başkanı M. Şerif Aydın, programda yaptığı açıklamada; “AK Parti Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen abla, Diyarbakır’da kadın olmanın ulviyeti üzerine bir konuşma gerçekleştirdiler. Kadın olmak zaten tarihsel anlamda zor ve sıkıntılı bir yükümlülüğü üstlenmiş veya üstlenmek zorunda kalmıştır. Doğu’da, Diyarbakır’da kadın olmak, en azından kendi yaşamımızda gördüğümüz kadarıyla biraz daha fazla sorumluluk ve zorunlulukları içerisinde barındıran bir durum olarak geldi. AK Parti iktidarları ile birlikte özellikle kadın politikalarımız ile biz ön plana çıktık. Bizden önce kadınlarla ilgili pozitif ayrımcılık içeren hiç bir kanun maddesi, uygulamalar ve yönetmelikler yeterince gerçekleşmemişti. AK Parti iktidarları döneminde liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği yol çerçevesinde başta Kadın Ve Aile Bakanlığı’nın kurulması, aile mahkemesi kurularak kadınların biraz daha hukuken ve kanunen korunmasının sağlanması, eğitimde fırsat eşitliği için onlara öncelik verilmesi, haydi kızlar okula, nerede kalmıştık gibi kadınları eğitime sevk ve teşvik eden projeler, bugün Allah’a şükür 20 yıl öncesine göre kadın okuma oranını, eğitim, çalışma, ve yönetici seviyesini, kadın siyasetçi ve idareci seviyesini artırmış durumda. AK Parti iktidarları olarak temel felsefemiz kadınların hak ettikleri değerleri görebileceği hem iş, hem aile, hem eğitim, hem de yaşam alanlarının gerçekleşmesini temin etmek. Bu konuda bugüne kadar atılan adımların yanında önümüzdeki 2023 yılı ile başlayacak olan ikinci 20 yıllık iktidarımızda da bu pozitif ayrımcılıkların çok daha ileri bir seviyeye gidebileceğini, kadınlarımızın çok daha rahat ve konforlu bir yaşam ve iş standardına ulaşması için gerekli adımların atılacağını, gerekli çalışmaların devam edeceğini ifade etmek istiyorum” dedi.

 

 

“DİYARBAKIR 12 BİN YILLIK TARİHÎ OLAN ŞEHİR”

 

Programda konuşan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir; “Göreve geldiğimiz günden beri yurdun dört bir yanını, kadının emeği ve Türkiye istikbali için dolaşıyoruz. Diyarbakır bizim 68. ilimiz. Diğer illerde olduğu gibi burada da salonlar doldu taştı. Bu Diyarbakır’ın fotoğrafı. Cizreli El Cezire’nin şehri Diyarbakır, Cahit Sıtkı ve Ziya Gökalp’in şehri Diyarbakır, Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır. Kadim şehir Diyarbakır, 12 bin yıllık tarihi bir şehir Diyarbakır. Ayak bastığımız her yerde bir medeniyet, bir tarih var. Diyarbakır’ın nasıl muazzam bir şehir olduğunu ayak basar basmaz hissediyoruz. Bu kadim tarihin gelecek nesillere ışık olmasını engellemek için bu topraklarda, bu bölge üzerinde oyunlar kuruldu. Ama milletimizin basireti ve feraseti, güçlü devletimizin iradesiyle bugün pırıl pırıl, ışıl ışıl, gençlerine, geleceğine umut olan, geçmişten aldığı enerjisini geleceğine taşıyan bir Diyarbakır’da sizlerle birlikteyiz. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bu fotoğraf gösteriyor ki Diyarbakır’ın geleceğini, yarınlarını kadınlar inşa edecek. Biz ak parti olarak 20 yıldır kadının güçlenmesi için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

 

 

“GELECEĞİN KADINLARINI İNŞA EDECEĞİZ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözünü kendilerine rehber edindiklerini belirten Keşir; “Biz buraya gelirken Cumhurbaşkanımızın bir sözünü kendimize rehber edindik. Buraya duvara astık. Kadını dışlayan bir toplum, gücünün ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiş diyor. Biz gücümüzden ve potansiyelinden hiç vazgeçmiyoruz. Bugün burada başarı hikayesi olan kadınları dinleyeceğiz. Çocukları, kendisi, ailesi, bu memleket için hayalleri olan kadınları inşa edeceğiz. Kadınlar daha çok üretsin, ürettiklerini satabilsin, üretime katılsın, aile ekonomisine katkı versin, dimdik ayakta dursun ve evlatlarını alın teriyle yetiştirsin diye buradayız” şeklinde konuştu.

 

 

Programda hibe alan ve işini büyüten kadınlar, hikayelerini anlatırken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da bir konuşma gerçekleştirdi.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.