Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Jeotermal Kaynak Aramada Sondaj Çalışmaları Başladı

Jeotermal Kaynak Aramada Sondaj Çalışmaları Başladı
REKLAM ALANI
28 Temmuz 2022 12:43
1.396

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projeyle jeotermal kaynak suyu bulmak amacıyla çalışmalar sürüyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Sur ilçesi Çarıklı mahallesi mevkiinde 4 bin 660 hektar alan üzerinde jeotermal kaynak suyu aramak için etüt çalışması yapıldı.

 

Kentte olması muhtemel jeotermal kaynak suyunu bulmak amacıyla yürütülen proje kapsamında jeofizik çalışmaları tamamlandı, sondaj kuyusu delim çalışmalarına başlandı.

 

Şu ana kadar 680 metreye kadar ilerleme yapan MTA teknik elemanları, 2 bin 200 metreye kadar sondaj çalışmasına devam edecek.

 

Jeotermal kaynak suyu temini halinde suyun mineral değerleri ve sıcaklığına bağlı olarak turizm ve tarımsal amaçlı olarak değerlendirilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.