Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

İzmir Fuarı’nda Vatandaşlara Diyarbakır Kadayıfı İkram Edildi

İzmir Fuarı’nda Vatandaşlara Diyarbakır Kadayıfı İkram Edildi
REKLAM ALANI
8 Aralık 2023 14:22
221

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan 17. Travel Turkey İzmir Fuarı’na çıkarma yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), ziyaretçilere Diyarbakır Coğrafi İşaretli Ürünü Kadayıf ikram edildi.

DTSO standında fuarı ziyaret eden vatandaşlara coğrafi işaret tescili alan Kadayıf ikram edildi. Ayrıca standı ziyaret eden misafirlere Diyarbakır Örgü Peyniri, Diyarbakır Çöreği, Badem, Pestil de ikram edildi. Stantta Ma Music sanatçılarının seslendirdiği Kurmancî ve Zazakî ezgiler de büyük beğeni topladı. Fuarın ikinci gününde de fuara en fazla ilgiyi toplayan stantta Fuar Komisyonu vatandaşlara Diyarbakır’ın tarihsel ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi.

ARA REKLAM ALANI

Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren Travel Turkey İzmir Fuarı’na ilişkin değerlendirmelerde DTSO Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, fuarda Diyarbakır’ın tarihsel ve kültürel değerlerinin yanı sıra coğrafi işaret tescil belgesini aldıkları yöresel ürünleri de tanıttıklarını söyledi. Mezopotamya’da yetişen endemik bitkilerden yapılan lezzetlerin olduğunu belirten Tayınlamak, “Turizm Fuarında bunları tanıtmak bizler için çok önemli bir fırsattır. Dünya turizm trendlerini buluşturan ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin katıldığı fuarda, konuklar standımızı ziyaret ederek,  Diyarbakır’ı yakından tanıma fırsatı buldular. Özellikle Diyarbakır’ın gastronomisine, kültürel ve tarihsel değerlerine, Kürtçe ve Zaca ezgiler sunan Ma Music grubumuza kadar ilimizin gerçek sahiplerine standımızda yer verdik. Diyarbakır’da bu işi çok güzel ve düzeyli yapan sanatçılarımızı yanı sıra turizm alanında faaliyet gösteren firma temsilcilerimizi de buraya getirdik. Herkesi standımıza davet ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.