Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C

“İş İnsanları ile Diyalog İçinde Bir Yönetim İstiyoruz”

“İş İnsanları ile Diyalog İçinde Bir Yönetim İstiyoruz”
REKLAM ALANI
12 Haziran 2024 17:49
192

Diyarbakır’ın iş dünyası, bölgede yaşanan kayyum atamaları ve iş insanlarının yaşadığı sorunlara ilişkin Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Diyarbakır İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural okudu.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Bölgesel ekonomik kalkınma için kentin önemli bileşenlerinden sivil toplum örgütleri ve kent dinamikleri tüm imkanlarını seferber ederken, bölgede yerleşik yatırımcılar da üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmekten geri durmadığını belirten Başkan Vural, şunları söyledi: “Sorunsuz geçen 31 Mart seçimleri ve devamında sarf edilen normalleşmeye dönük söylemler, halkta olduğu kadar, yıllardır ilimizin ve bölgemizin refahı, huzuru, kalkınması ve toplumsal barış için çaba gösteren biz iş insanlarını ve iş örgütlerini de heyecanlandırmış, umutlandırmıştır. Ancak bölgede süregelen kayyum politikalarından kaynaklı olarak yüzlerce sorunla uğraşırken, bazı medya mensupları da yeni bir sorun kaynağı olmaya başlamıştır. Bizler bölgemiz ve kentimiz için bu denli çaba içindeyken, kendilerini gazeteci olarak tanımlayan bazı kişiler, asılsız iddiaları meslek edinmiş, tedirginlik havası yaratmaya çalışmaktadır. Bu politikalar yüzünden yabancı girişimciler bölgeye temkinli yaklaşırken, yerli yatırımcılarda sermaye göçüne neden olmaktadır. Bu sözde gazeteciler, kendilerini devlet yetkilisi ve kolluk kuvvetlerinin yerine koyarak, sivil toplum kuruluşlarından iş insanlarına kadar uzanan isim listeleri yayımlayarak birçok iş insanını töhmet altında bırakmıştır. Bu iş insanlarımızın bazıları Türkiye’nin dört bir yanında, siyasi parti farkı gözetmeksizin belediyelerin işlerini yapmaktadır.”

Yeni Şafak Gazetesi’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hakkında yaptığı haberle ilgili olarak Başkan Vural, “Geçmişte adına ‘Andıç’ denen iftira ve yıpratmaların ne olduğunu çok iyi bilen Yeni Şafak gazetesi, geçmiş andıçların ruhuna adeta Fatiha okuturcasına kara habercilik yapmıştır. Yeni Şafak, ülkemizdeki birçok kesimin geçmiş mağduriyetlerinde rolü olan gazetelerin yerini almıştır ve bu kara habercilik örneğiyle de bu pozisyonunu perçinlemiştir. Seçim sonuçlarını içine sindiremeyen Kayyumsevicilerin gazeteci kimlik aparatı olan bu şahısları, başta yargıya ve toplum vicdanına şikayet ediyoruz. Buradan açık çağrıda bulunuyoruz: Bu tür açıklamalar yerli ve yabancı yatırımcıyı kaçırıyor. Lütfen gerçek gazetecilik yapınız. Kışkırtıcı, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dil kullanmaktan vazgeçiniz. Barış ve huzur ortamını zedeleyecek girişimlerden vazgeçiniz. Dişimiz ve tırnağımızla ayakta tutmaya çalıştığımız bölge ekonomisini zedelemeyiniz, öz kaynaklarımızı ve sermayemizi ürkütmeyiniz. Demokrasiye ve demokratik değerlere saygınız yoksa bile, bari bu inançla gittiğiniz sandıklara, yani kendinize saygı duyunuz ve vicdanınızı dinleyiniz. Bizler Diyarbakır iş insanları ve iş dernekleri olarak, ilimiz ve bölgemiz için de normal rutin hukuksal prosedürlerin geçerli kılınmasını istiyoruz. Kayyum mekanizmasının ortadan kaldırdığı istişare kültürünü ilimizde yeniden tesis etmek istiyoruz. Kentimize dair hafızası olmayan, kentimizin ortak aklına kulak tıkayan, kent dışından taşıma akılla kentimizi yönetecek ithal akıllar istemiyoruz. İş konseyi olarak, kentimizin iş insanlarına, istihdam ve üretim gücünü her risk ve zor koşul altında sürdürme mücadelesi verenlerin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna ve ilgililere bildirmek istiyoruz.”

Bu açıklamaya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır OSB Başkanlığı, DİSİAD, DOGÜNSİFED, OSGİAD, DOGÜNKAD, Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği, TESDER, Karacadağ OSB, Diyarbakır İş Konseyi, GÜNTİAD, DOSİAD, TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler Kurulu, Diyarbakır OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığı, DTSO Yüksek İstişare Kurulu, Diyarbakır Mali Müşavirler Odası, Diyarbakır Eczacılar Odası, Diyarbakır Otelciler Derneği, Doğu ve Güneydoğu Ağaç ve Orman Ürünleri Üreticileri Derneği, TURSAB Mezopotamya Bölge Temsilcisi, Yenişehir Ziraat Odası – Çukobirlik Başkanı, Diyarbakır Genç İş Adamları Derneği Başkanı, DTSO İş Kadınları Meclisi, DTSO Meclis Başkanlığı, Diyarbakır Metal İşleri Küçük Sanayi Sitesi, S.S. Diyarbakır 1. KSS Yapı Kooperatifi, S.S. 2. Diyarbakır KSS Yapı Kooperatifi, S.S. Oto Tamircileri 3. KSS Yapı Kooperatifi, S.S. Diyarbakır Yeni 4. Oto Tamircileri KSS Yapı Kooperatifi de destek verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.