Dolar 32,4593
Euro 34,8389
Altın 2.433,35
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

IRAK’TAN GELEN 135 TÜRK VATANDAŞI DİYARBAKIR’DA KARANTİNAYA ALINDI!

Yurt dışında 59 ülkede bulunan 25 bin dolayındaki Türk vatandaşının Ramazan ayını ve bayramı ülkelerinde geçirmeleri amacıyla başlatılan tahliye çalışmaları devam ediyor.

IRAK’TAN GELEN 135 TÜRK VATANDAŞI DİYARBAKIR’DA KARANTİNAYA ALINDI!
REKLAM ALANI
24 Nisan 2020 23:27
700

Irak’tan Türkiye’ye gelen 135 Türk vatandaşı, korona virüs tedbirleri kapsamında sağlık kontrollerinin ardından 14 gün karantinada kalacakları Diyarbakır’da Halid Bin Velid Erkek Öğrenci Yurduna yerleştirildi. Vatandaşlar, kontroller sırasında, ‘Allah Devletimize zeval veremesin’ diyerek sağlık kontrollerinden geçtiler.

 

ARA REKLAM ALANI

Yurt dışında 59 ülkede bulunan 25 bin dolayındaki Türk vatandaşının Ramazan ayını ve bayramı ülkelerinde geçirmeleri amacıyla başlatılan tahliye çalışmaları devam ediyor.

 

 

Bu amaçla Irak’dan Türkiye’ye getirilen 135 Türk vatandaşı sağlık kontrolle yapıldıktan sonra polis ve AFAD görevlileri eskortluğunda Diyarbakır’a getirildi.

 

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği ve Basra Başkonsolosluğunun desteğiyle gerçekleştirilen tahliye ile yurda giriş yapan Türk vatandaşlarının Habur sınır kapısındaki sağlık kontrolü ve işlemleri tamamlandıktan sonra otobüslerle Diyarbakır’a getirilen Türk vatandaşları, 14 günlük karantina sürecini geçirecekleri Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Halid Bin Velid Erkek Öğrenci Yurduna getirildi.

 

Sosyal mesafe kuralına uyularak maske ve eldiven takan vatandaşlar, ateşleri ölçüldükten sonra yurda yerleştirilirken, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ile AFAD ve UMKE ekipleri de vatandaşlarla yakından ilgilendi.

 

 

 

İşlemleri yapıldığı sırada vatandaşlar, ‘Allah devletimize zeval vermesin’ derken, yurtta 14 gün boyunca gözetim altında tutulacak vatandaşlara Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görevli sosyolog ve psikologlar da destek sunacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.