Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C

Hasenan Aşireti Mensupları Diyarbakır’da Buluştu

Hasenan Aşireti Mensupları Diyarbakır’da Buluştu
REKLAM ALANI
21 Aralık 2022 13:52
1.663

Diyarbakır’da 50 binden fazla mensubu bulunan ve bölgenin en büyük aşiretlerinden biri olan Hasenan Aşireti mensupları, yeni başkanları Aziz Ağaoğlu’nun köyünde verilen yemekte bir araya geldi.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

 

Geçtiğimiz ay yeni başkanını seçen aşiret, Çınar’ın Çataltarla (Bınama) Köyü’nde başkan Ağaoğlu’nun ev sahipliğinde köy muhtarı Rıza Demirtaş’ın verdiği yemekte buluştu.

 

 

Bölgenin en büyük aşiretlerinden olan Hasenan Aşireti’nin yeni başkanı Aziz Ağaoğlu; “Tarihi yüz yıllara dayanan bir aşiretimiz var. Aşiretimizin önde gelenleri, geçtiğimiz ay yaptığı istişareler sonucu beni başkan olarak seçtiler. Bana bu süreçte güvenen aile büyüklerime teşekkür ediyorum. Aşiretimizin mensuplarını bugün köyümüzde ağırlayarak bir araya geldik. Başta davetimizi kırmadan gelen tüm akrabalarıma teşekkür ediyorum. Bugün, burada aşiretimizin yeni yol haritası ve çalışmalarını nasıl yapacağımız ile ilgili olarak istişarelerde bulunduk” dedi.

 

 

Hasenan Aşireti’nin Türkiye’nin birçok ilinde dernekleşerek varlıklarını sürdürdüğünü belirten Başkan Ağaoğlu; “Asırlardır tarih sahnesinde yeri olan bir aşiretimiz var. Akrabalarımız, zamanında Türkiye’nin birçok iline yayıldıkları için aşiretimiz çok büyük ve kalabalık bir aşirettir. Aşiretimizin büyüklerinin daha önce yaptığı çalışmalarda aşiretimizin anayurdu Muş’un Malazgirt ilçesidir. Aynı zamanda Muş merkezde Bulanık ilçesi, Diyarbakır’da Bismil, Çınar, Lice, Kulp, Ergani, Çermik, Van’da Erciş, Hakkari’de Yüksekova, Mardin’de Kızıltepe, Ömerli, Savur, Nusaybin, Şırnak’ta İdil ve Cizre, Şanlıurfa’da Viranşehir ve Siverek, İzmir, İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Karadeniz bölgesindeki bazı iller ile Dersim’de birçok yerde akrabalarımız var. Zaman zaman bu illere giderek buradaki akrabalarımızla bir araya geliyoruz. Birbirimizi kaybetmemek ve varlığımızı sürdürmek için yapacağımız çalışmalarla birlikte aşiretimizi bundan sonra bizler temsil edeceğiz. Aşiretimizin gelişmesi ve büyümesi anlamında elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.