Dolar 32,3911
Euro 34,7453
Altın 2.405,85
BİST 10.189,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İnternetten İlaç Satışına Mahkeme ‘Dur’ Dedi

İnternetten İlaç Satışına Mahkeme ‘Dur’ Dedi
REKLAM ALANI
22 Haziran 2023 13:34
256

Diyarbakır Eczacılar Odası, internetten ilaç satışına aracılık eden kişi ve firmalar hakkında açtığı davayı kazandı.

Diyarbakır Eczacı Odası geçtiğimiz yılın kasım ayında Trendyol isimli online alışveriş platformunda ilaç satılmasına aracılık eden kişi ve şirketler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Satış yapan firma merkezinin Bursa’da olması nedeniyle dava Bursa 33. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu ve oda avukatının katılımıyla yapılan duruşmada internetten ilaç satışı yapan firma yetkililerinin cezalandırılmasına karar verildi.

ARA REKLAM ALANI

Konu ile ilgili açıklama yapan Diyarbakır Eczacılar Odası, internetten ve eczane dışı kaynaklardan ilaç, gıda takviyesi, vitamin gibi ürünlerin satışının halk sağlığı açısından tehlike arz ettiğine dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlaçlar hekim kontrolünde ve eczacı danışmanlığında halka sunulması gerekirken eczane dışı kaynaklardan ve internetten yapılan satışlar, bu iki önemli sağlık profesyonelini devre dışı bırakarak pek çok soruna davetiye çıkarmaktadır. İlaç ve sağlığa dair ürünlerin tek ve güvenilir adresi eczanelerdir.” (AMİDA HABER)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.