Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

İnce: “Diyarbakır’da Uyuşturucu Kullanım Yaşı 10’a Düştü”

İnce: “Diyarbakır’da Uyuşturucu Kullanım Yaşı 10’a Düştü”
REKLAM ALANI
10 Aralık 2022 18:45 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2022 19:22
1.369

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Diyarbakır’daki programı kapsamında bir otelde STK temsilcileriyle bir araya geldi.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER & FOTOĞRAF: SEYFETTİN EKEN)

 

Burada konuşan İnce, Diyarbakır’da uyuşturucu kullanımının 10 yaş altına düştüğünü, bugün uyuşturucuya Diyarbakır’da ‘Metin Abi’ denildiğini, bunun önüne geçilmediği takdirde geleceğimizin yok olacağını söyledi.

 

İnce, rektör atamaları ile ilgili olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağlar ve Yenişehir’e ilçe başkanı atar gibi atama yapmasının üniversiteleri çökerttiğini, bunun da üniversitelere bir katkısının olmadığına değindi.

 

 

“ÖNLEM ALINMAZSA GELECEĞİMİZ YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA”

 

Diyarbakır’da uyuşturucu kullanma yaşının çok düştüğü bilgisini aldığını belirten İnce; “Diyarbakır’da esnaf ziyareti yaparken, oradaki vatandaşlar gençlerimiz uyuşturucu müptelası oldu. Artık uyuşturucuya Metin abi diyorlar. Uyuşturucu Diyarbakır’da çok yaygın hale gelmiş. Daha önce bilgi sahibi olduğum bir konu değildi ama Diyarbakır sokaklarını gezerken 5-10 kişiden bunu duydum. Bu gençlerimiz için bir felakettir. Diyarbakır’da uyuşturucu ile mücadele sadece stk’ların değil emniyetin de görevidir. Bu konuda milletvekili arkadaşlarımıza mecliste soru önergesi verdireceğiz. 10 yaşındaki çocuklarımızın uyuşturucu kullanması felakettir bizim için. Eğer böyle devam ederse ve müdahale edilmezse geleceğimizi kaybederiz. Eğitmeli ve bu konuda en sert önlemleri almalıyız” dedi.

 

 

“ÇOBANLARIN SİGORTASINI DEVLET ÖDESİN”

 

Gıda fiyatlarındaki artış ile ilgili olarak İnce; “Gübreyi dışarıdan alırsan, civcivi dışarıdan alırsan, hayvan yemini dışardan alırsan, Angus hayvanları dışarıdan getirip kestirirsen gıda fiyatları Türkiye’de yükselir. Bunlar tarımı hiçbir zaman stratejik sektör olarak görmediler. Nasıl olsa paramız var, dışarıdan alırız dediler. Ama pandemi bize şunu gösterdi, bazen paran olsa bile bulamayabilirsin. Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulması lazım. Bir üretim seferberliği başlatılması lazım. Bir karış toprak boşa bırakılmamalı, her taraf ekilmesi lazım. Hazine arazileri vatandaşa yüksek kira ile verilmesinden vazgeçilmesi lazım. Çiftçilerin kentten köye dönüşüyle ilgili kadınların sigortasını devletin ödemesi lazım. Çiftçi çocuklarının internetinin ücretsiz ödenmesi lazım. Türkiye’de daha önce ilk ben söylemiştim çobanların sigortasını devletin ödemesi lazım. Ancak böyle üretebiliriz, kendi kendimize yetebiliriz” diye konuştu.

 

 

Sosyal medya yasasıyla ilgili İnce; “Bütün diktatörler zamanında sosyal medyaya kısıtlamak için böyle yapmıştır. Bugün Türkiye’de sosyal medya kısıtlandı. Terör örgütleri Avrupa’dan başka yerlerden, yayın yapacak. Sansür yasasını En çok kim sevinmiştir biliyor musunuz. Terör örgütleri sevinmiştir. Türkiye’de insanlar korkacak yasak var diye onlar da yurt dışında yayın yapacaklar. Çok yakında bundan vazgeçecekler, bu yanlışın farkına varacaklar” ifadelerini kullandı.

 

 

“REKTÖRLERİ BEN DEĞİL, HOCALAR BELİRLEYECEK’

 

Rektör atamaları Cumhurbaşkanının yapmaması gerektiğini ifade eden İnce; “Bu millet beni cumhurbaşkanı olarak seçerse ben asla rektör atamayacağım, bunu hocalara bırakacağım. Cumhurbaşkanının Bağlar ilçe başkanını seçer gibi, Yenişehir İlçe başkanlığı seçer gibi üniversiteyi zaten baştan çökertir. Buradan başlayıp akademik özellikliye doğru gidebiliriz.

 

“BU ÜLKEYE HUZURU, LİYAKATİ VE DEVLET KURUMLARINA GÜVENİ GERİ GETİRECEĞİZ”

 

Memleket Partisi olarak bu ülkeyi yönetmeye talip olduklarını aktaran İnce; ‘Biz ne vaat ediyoruz, huzur vaat ediyoruz. İktidarımızda devlet kurumlarına olan güveni yeniden tesis edeceğiz. Türkiye’de ÖSYM’ye, Merkez Bankası’na olan güveni yeniden tesis edeceğiz. Liyakati vaat ediyoruz. Kamuya işe alımlarda teninin rengine, saçının üstünde örtüsüne bakılmayacak. Liyakate bakılacak” dedi.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ 45 GÜNDE GERİ GETİRECEĞiZ”

 

İnce, son olarak iktidara geldikleri takdirde İstanbul Sözleşmesi’ni 45 günde geri getireceklerini söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.