Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

İktidarın Yıllardır Yaptığı Umut Tacirliğine, CHP İktidarında Son Vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, milyonlarca kamu emekçisinin beklediği 3 bin 600 ek gösterge talebinin iktidar tarafından kulak arkası yapıldığını söyledi.

İktidarın Yıllardır Yaptığı Umut Tacirliğine, CHP İktidarında Son Vereceğiz
REKLAM ALANI
30 Eylül 2021 14:32
1.570

CHP Diyarbakır İl Örgütü, milyonlarca kamu emekçisinin yakından ilgilendiği 3 bin 600 ek gösterge talebine ilişkin Yenişehir’de bulunan AZC Plaza önünde açıklama yaptı.

 

ARA REKLAM ALANI

CHP il ve ilçe örgütlerinin bir araya geldiği açıklamada CHP İl Başkanı Gönül Özel, iktidarın 24 Haziran seçimleri öncesinde milyonlarca emekçiye 3 bin 600 ek gösterge vaadinde bulunduğunu, fakat bunun yerine getirilmediğini, memurların insanca yaşamak için talep ettiği ek gösterge vaadinin yerine getirilmesini istedi.

 

MEMUR ENFLASYONA EZDİRİLİYOR

 

Milyonlarca memurun artan enflasyon oranlarının altında ezildiğini kaydeden Özel, “3 bin 600 Ek Gösterge çalıştıkça yoksullaşan, emekli olduğunda da açlık sınırı altında yaşamını sürdürmeye çalışan memurlarımız için hayati önem taşıyor. İktidara yapılan bu çağrılar hep kulak arkası yapıldı. AKP Genel Başkanı her defasında ‘Dünya beşten büyüktür’ derken, 5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı. Yıllardır 3 bin 600 ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyük? İktidar, lüks uçaklara, milyonlarca liralık makam araçlarına, yazlık ve kışlık saraylara, her türlü israfa ve şatafata harcayacak kaynağı bulurken 3 bin 600 ek gösterge hakkını bekleyen memurumuz için mi kaynağı bulamıyor?” şeklinde iktidara seslendi.

 

“HALKIN KAYNAKLARI YANDAŞA VE TEFECİLERE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”

 

İktidarın yıllardır halkın kaynaklarını yandaşlara ve tefecilere dağıttığını belirten Özel; “Milyonlarca memurun insanca yaşam hakkı hiçe sayılıyor. Son olarak 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımıza bir söz de Çalışma Bakanlığı tarafından verildi. Bu yıl gerekli çalışmaların yapılacağı ve 3600 Ek gösterge konusunun çözüleceği söylendi. Her zaman olduğu gibi yine 3600 Ek gösterge hakkı, milyonlarca memura verilen bir vaat olarak kaldı. Milyonlarca öğretmen, sağlık çalışanı, polis, din görevlisi ve infaz koruma memurları artık iktidarın sözde vaatlerine inanmıyor. Her yıl 3600 Ek gösterge hakkı için oyalanan, hayalleri suya düşürülen memurlarımız, iktidarın samimiyetine güvenmiyor. Milyonlarca memur 3600 Ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını bekliyor. İktidarımızda, yıllardır sözde vaatlerle ve içi boş müjdelerle bekletilen; öğretmenlerimizin, tüm sağlık çalışanlarımızın, polislerimizin, din görevlilerimizin, infaz koruma memurlarımızın, 3600 ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz. İktidarın yıllardır yaptığı umut tacirliğine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son vereceğiz.”

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.