Dolar 32,5225
Euro 34,8925
Altın 2.437,74
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C

İÇTEN: “DİYARBEKİR’E ABDESTSİZ GİRİLMEZ!”

Gelecek Partisi Gençlik Spor Politika İzleme Kurulu Başkanı Cuma İçten, Diyarbakır’ın fethinin yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

İÇTEN: “DİYARBEKİR’E ABDESTSİZ GİRİLMEZ!”
REKLAM ALANI
27 Mayıs 2020 00:49
1.222

Gelecek Partisi Gençlik Spor Politika İzleme Kurulu Başkanı Cuma İçten, Diyarbakır’ın fethinin yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

 

ARA REKLAM ALANI

İçten, 1381 Yıl önce bugün 27 Mayıs 639 yılında Diyarbekir’in Bizans zalimlerinden kurtulduğu gün olduğunu söyledi.  

 

İçten’in açıklaması şu şekilde; “639, Amid şehrinde fethe katılan sahabelerin Diyarbekir bölgesinde yeşeren güllerle karşılandığı özgürlük günüdür. 541 sahabenin fethe bizzat katıldığı ve fetih’ten aylar öncesi Hz. Süleyman ve 27 Şehit Sahabenin aynı mekanda defnedildiği topraktır Diyarbekir. İşte bu yüzden Diyarbekir’e abdestsiz girilmez sözü vardır. Bunun anlamı, her adımda Sur ilçesinde Sahabelerin ve Evliyaların olmasıdır, onlara olan saygı ve hürmettir. Bu fetih ile birlikte dış surlar içerisinde yaşayan milletler etnik grup olmaktan çıkmış, ümmet bilinciyle binlerce yıl birlikte kardeşçe yaşamışlardır. Hendek Zaferi Diyarbekir’in fethidir. Mekke’nin Fethi Diyarbekir’in fethidir. 639 Diyarbekir’in fethi aslında İstanbul’un fethidir.  Bizler Viyana’ya kadar dayanan ecdadların torunlarıyız. Bizler her bir fetihle barışı kardeşliği sevgiyi gittiğimiz coğrafyalara hakim kıldık. Herkesin inandığı dine saygı gösterdik dinlerini dillerini kültürlerini yaşamasına müsaade ettik. Efendimizin veda hutbesindeki insan hakları evrensel beyannamesini fetihlerdeki sevgi ve kucaklayıcı iman ile 3 kıtaya ta o tarihlerde yaydık. Şimdi toprakları değil Gönülleri Fetih etmenin zamanı.”

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.