Dolar 32,3732
Euro 34,7780
Altın 2.439,60
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

HÜDAPAR: “Koordineli Olabilirsek Daha Etkili Bir Sonuç Elde Edebiliriz!

HÜDAPAR: “Koordineli Olabilirsek Daha Etkili Bir Sonuç Elde Edebiliriz!
REKLAM ALANI
10 Şubat 2023 12:12
218

HÜDAPAR Heyetinin, depremin yıkım bıraktığı Gaziantep’te yaptığı inceleme sonrasında, Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu; “El ele vererek, dayanışma içerisinde koordineli olabilirsek daha etkili sonuç elde edebilir ve daha hızlı toparlanmaya girebiliriz!” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremin ardından, 10 şehir, yüzlerce ilçe ve on binlerce köy adeta büyük kıyameti yaşadı. Depremden dolayı yerleşim yerleri enkaz altında kalırken, on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

 

Depremden en çok etkilenen kentlerden biri de Gaziantep oldu. Depremin büyük yıkım bıraktığı Gaziantep il merkezi, Nurdağı ve Islahiye ilçeleri ile bunlara bağlı köylerde yaralar sarılmaya devam ediyor.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu başta olmak üzere, Partinin Başkan Yardımcıları, parti üyeleri, depremin ilk anından itibaren sahada incelemelerde bulunmaya devam ediyor.

 

HÜDA PAR heyeti son olarak Gaziantep il merkezi, Islahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Nurdağı ilçesinin Sakçagözü köyünde incelemelerde bulundu. Heyette HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cevher, Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Genel İdare Kurulu Üyesi Mahmut İrtem ve bazı partililer yer aldı.

 

HÜDA PAR Heyetinin yaptığı incelemelerde birçok yer depremin şiddeti ile yıkılmış enkaza dönmüş vaziyete olduğu gözlendi. Nurdağı ilçesinin Sakçagözü köyünde ise hemen hemen tüm evler yıkıma uğradı ve yüzlerce vatandaşımız vefat etti. Köyde vefat edenlerin yakınları büyük üzüntü yaşarken yıkılan evlerin önünde çadırlar kuran halk gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor.

 

Köylüleri ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cevher, Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Genel İdare Kurulu Üyesi Mahmut İrtem ve beraberlerindeki heyet depremzedelerle yakından ilgilendi.

 

HÜDA PAR Heyetinin, depremin yıkım bıraktığı Gaziantep’te yaptığı inceleme sonrasında, Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

 

“HÜDA PAR olarak depremin ilk anından itibaren arkadaşlarımızla ve teşkilatlarımızla sahadayız”

 

“Öncelikle hepimizin başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun, Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, büyük musibetler yaşatmasın.” diyen Emiroğlu; “Malumunuz, Pazartesi günü peş peşe iki büyük depremle sarsıldık. Çok geniş bir alanda, etkili olan bir afet oldu. İlk andan itibaren biz de HÜDA PAR olarak arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla sahadayız; halkımızın sorunlarını problemlerini paylaşmak için, onlarla bir aradayız, dayanışma içerisindeyiz. Hem genel merkez hem teşkilatlarımız ta ilk andan itibaren halkımızla iç içe, onların yanında. Bizler de bugün Genel Başkan Yardımcımız Sayın Abdurrahman Cevher, Genel İdare Kurulu Üyemiz Sayın Mahmut İrtem ve Gaziantep İl Teşkilatımızdan arkadaşlarımızla beraber sabah Antep’e geldik. Nurdağı ilçemizden, Islahiye’den ve şuan bulunduğumuz Sakçagözü köyünde depremle ilgili son durumu, yerinden gözlemledik, gerçekten çok büyük bir yıkım var.” şeklinde konuştu.

 

“Deprem bölgesinde; hem devletin hem milletin hem de STK’ların yoğun bir çalışması var”

 

Dünya tarihinde ender görülen afetler arasında yer alan depremin bıraktığı yıkım hakkında paylaşımlarda bulunan HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu; “Özellikle Nurdağı’nda nerdeyse sağlam yapı bulmak mümkün değil, Islahiye’de de yine çok büyük bir yıkım söz konusu, enkazların önemli bir kısmı zaten duruyor. Arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Halihazırda hem Nurdağı’nda hem de İslâhiye’de enkazın altında olanlar var. Bu bölgelerde de bazı ziyaretler yaptık hem vali yardımcısı ile hem AFAD koordinasyon yetkilileriyle hem de diğer yetkililerle görüştük sorunlarla ilgili yoğun bir çalışma var. Hem devlet hem milletin hem de STK’ların yoğun bir çalışması var. İhtiyaçlar özellikle temel tüketim maddeleri alanında buraya çok ciddi bir destek olduğunu gördük, Allah razı olsun. Buradan katkı sunan küçük büyük maddi manevi destek sunan herkesten Allah razı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Çok büyük bir yıkım ve çok büyük bir acıyla karşı karşıyayız”

 

Kıyameti andıran depremden dolayı 10 kentin, yüzlerce ilçenin ve on binlerce köyün olumsuz etkilendiğini anımsatan Emiroğlu; “Tabi ki organizasyonla ilgili bir takım sıkıntılar var. Alan çok geniş olduğu için bazı yerlere müdahalede gecikmelerde olduğuna dair, şikâyetler var. Barınma ile ilgili problemler var,  hava çok soğuk! Çadır ihtiyacı olduğu yönünde bilgiler var. Yine tuvalet ihtiyacı seyyar tuvaletlere ihtiyaç olduğu söyleniyor. Bazı yerlerde elektrik kesintileri var, özellikle kırsalda bu ciddi bir sorundur, jeneratör desteği isteniyor. Yine kişisel bakım ihtiyaçları bebek maması gibi ürünlere ihtiyaç var. Bunlarla ilgili bizde ilgili yerlere bunları ilettik bunlarla ilgili bundan sonraki süreçte de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ama yine ifade etmek lazım, çok büyük bir yıkım çok büyük bir acıyla karşı karşıyayız. Bunun için metanetli olmak lazım, sabırlı olmak lazım, el ele vermek lazım, şeklinde konuştu.

 

“Dayanışma içerisinde ama koordineli hareket etmemiz lazım!”

 

HÜDA PAR Heyeti olarak sahada gerekli incelemeleri yaptıktan sonra yetkili mercilerle durum değerlendirmesinde bulunduklarını belirten Emiroğlu; “Dayanışma içerisinde ama koordineli hareket etmemiz lazım. Bunu ben görebildiğim kadarıyla buradaki mülki amirlerde bu afetle ilgili koordinasyonu sağlayan yetkililerde bu işin farkındalar. Fakat daha koordineli olabilirse inşallah daha etkili bir sonuç elde edebiliriz daha fazla toparlanmaya daha hızlı bir toparlanmaya girebiliriz diye düşünüyorum. Allah-u Teâlâ bir daha böyle acılar yaşatmasın, Allah-u Teâlâ hayatını kaybedenlere rahmet etsin, kalanlara sabır ve metanet versin. Biz de hepimiz el birliğiyle İnşallah bu süreci selamete götürene kadar dayanışma içerisinde olalım diyorum. Allah-u Teâlâ akıbetimizi hayır eylesin katkı sunan herkesten Rabbim razı olsun” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.