Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

HÜDAPAR: “Kız Okulları Da Olsun, Erkek Okulları Da”

HÜDAPAR: “Kız Okulları Da Olsun, Erkek Okulları Da”
REKLAM ALANI
14 Temmuz 2023 10:09
243

Karma eğitim hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir, ”Sayın Milli Eğitim Bakanının karma eğitim ile ilgili söylediklerine biz de katılıyoruz. Kimse çocuklarını karma eğitim veren eğitim kurumlarına göndermeye zorlamasın. Kız okulları da olsun, erkek okulları da. Aynı şekilde karma eğitim veren kurumlar da olsun.” dedi.

 

ARA REKLAM ALANI

Meclis genel kurulda gündem dışı söz alan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Konuşmasının başında Adıyaman Menzil Mürşidi Seyyid Abdulbaki hocanın vefatı dolayısıyla taziye dileklerinde bulunan Demir, “Sözlerimin başında dün vefat eden Adıyaman Menzil Mürşidi Seyyid Abdulbaki hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Alimin ölümü alemin ölümüdür. Başta ailesi olmak üzere bütün mensuplarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.

 

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Demir, Zilan katliamı ve karma eğitim hakkında da konuştu.

 

Tek parti döneminde işlenen Zilan katliamının yıldönümü münasebetiyle katliamda hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Demir, “Bugün Zilan Katliamı’nın yıl dönümüdür. Tek partili dönemin en acımasız katliamlarından biri olan bu olay, aynı zamanda insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olarak tarihe yazılmıştır. Bu vesile ile bu olayda katledilen bütün masumlara Allah’tan rahmet diliyorum. Hiçbir şey kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeksizin masumların katledilmelerini meşru gösteremez.” şeklinde konuştu.

 

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir, son günlerde gündemde tartışma konusu olan karma eğitim hakkında da açıklamalarda bulundu.

Partisine yönelik iftira atılmasına tepki gösteren Demir, “Dün milletin meclisinden Milli Eğitim Bakanımızın yaptığı açıklamalar üzerine söz alan bir vekil, nasıl bir alaka kurmuş ise partimizi kast ederek evlilik yaşı üzerinden iftira ve karalamalarda bulunmuş, memleketin sorunlarına çözümler üretmek yerine kin ve düşmanlık üretici dili terk etmeyeceklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır. 40-50 yıldan beri 13-14 yaşlarındaki kız çocuklarını dağa kaldırarak ve Kandil baronlarına peşkeş çekerek hem kendilerinin hem de ailelerinin hayatlarını karartanlara söyleyecek tek lafları olmayanların milletin meclisinde iftiralarla algı oluşturmaya çalışanları milletin vicdanına havale ediyorum.” dedi.

 

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir karma eğitim hakkında şunları kaydetti; “Sayın Milli Eğitim Bakanının karma eğitim ile ilgili söylediklerine biz de katılıyoruz. Kimse çocuklarını karma eğitim veren eğitim kurumlarına göndermeye zorlamasın. Kız okulları da olsun, erkek okulları da. Aynı şekilde karma eğitim veren kurumlar da olsun. İnsanımız çocuğunu hangisine göndermek istiyorsa baskı altında kalmadan, kendi hassasiyetleri ve değerleri doğrultusunda göndersin, istediği hassasiyet ve anlayışla yetiştirsin. Bu tercih hakkı, bütün anne ve babaların en doğal hakkıdır. Karma eğitimin dayatılması ise bu hakkın ellerinden zorla alınmasıdır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.