Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

HDP’lilerden Kayyum Protestosu

HDP’lilerden Kayyum Protestosu
REKLAM ALANI
20 Ağustos 2022 09:28
1.327

Diyarbakır’da, belediyelere kayyum atamaları düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

 

ARA REKLAM ALANI

19 Ağustos 2019’da HDP’nin Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmıştı. 3 yılda HDP’nin kazandığı 65 belediyeden 48’ine kayyum atandı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, kayyum atamalarının üçüncü yıl dönümünde Diyarbakır’da basın açıklaması yaptı. Halk iradesinin gasbedildiğini savunan parti yöneticileri, “Kayyum darbesi dönemi üç yıl önce bugün başladı” dedi.

 

Lise Caddesi’nde yapılan açıklamaya HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki ve Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ ve çok sayıda partili katıldı.

 

“İLK KEZ SİVİL İKTİDAR DÖNEMİNDE”

 

Açıklamada konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryak, “Aslında halkın iradesi ilk kez 19 Ağustos’ta yok sayılmadı, 27 Mayıs ihtilalcileri ve 12 Eylül darbecileri de siyasi partileri kapatmıştı ama ilk kez AKP ve MHP iktidarı döneminde, sözde sivil bir iktidar döneminde halkın seçme ve seçilme hakkı yok sayıldı, iradesi gasbedildi.”

 

“KAYYUM DARBESİ DÖNEMİ”

 

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ise süreci “kayyum darbesi” diyerek niteledi ve “Kayyum darbesi dönemi üç yıl önce bugün başladı. Seçim adaleti yerle bir edildi ve kayyumlar ile halkın iradesine sahip çıkmasının önüne çok büyük bir engel getirildi” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.