Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

HDP’Lİ 5 BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI!

HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyum atandı. Görevden alınan belediye eşbaşkanları gözaltına alındı.

HDP’Lİ 5 BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI!
REKLAM ALANI
15 Mayıs 2020 15:13
1.473

Iğdır, Siirt, Baykan, Kurtalan ve Muş’un Altınova’nın HDP’li belediye başkanları gözaltına alındı. Belediye başkanlarının yerlerine kayyum atandı.

 

ARA REKLAM ALANI

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyum atandı. Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül, Muş’un Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Eşbaşkanı Casim Budak görevlerinden alınarak, yerlerine kayyum atandı.  Sabah erken saatlerde Siirt Belediyesi’ne gelen çok sayıda polis, belediye binasının içinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

 

 

 

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Siirt Belediye Başkan Vekilliğine Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Iğdır Belediye Başkan Vekilliğine Iğdır Valisi Enver Ünlü; Siirt Valiliğince Baykan Belediye Başkan Vekilliğine Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Kurtalan Belediye Başkan Vekilliğine Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın; Muş Valiliğince Altınova Belde Belediye Başkan Vekilliğine Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık görevlendirilmiştir’ açıklaması geldi.

 

 

 

HDP, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 65 belediye kazanmıştı. Belediyelerden 45’ine kayyım atandı, 21 belediye eşbaşkanı tutuklu bulunuyor. Sekiz eş başkan ise şu an gözaltında. HDP’nin kalan belediye sayısı 12.

 

 

 

BELEDİYE BAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI

 

 

 

HDP’li Iğdır Belediye Başkanı Akkuş, Siirt, Baykan ve Kurtalan belediye başkanları, haklarında yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

 

 

 

Alınan bilgiye göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nda haklarında yürütülen bir soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda HDP’li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz gözaltına alındı.

 

 

 

EŞ BAŞKANLARDAN AÇIKLAMA

 

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin yönetimindeki Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine kayyım atanması ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin partinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

 

 

 

Sancar’ın açıklamaları şöyle: “Kayyum irade gaspıdır ama aynı zamanda bütün yoksulların ekmediğinin, aşının gaspıdır. Ekmeğini, aşını korumak isteyen, onurlu bir yaşam sürmek isteyen bütün emekçilerin, emekçilerin örgütlerine buradan sesleniyoruz; kayyuma karşı mücadele, demokrasi için mücadeledir. Kayyuma karşı koymak, savaşa karşı çıkmaktır. Kayyum politikasını reddetmek, yoksulluğa karşı çıkmaktır. Ülkenin onurlu inşaları, demokrasi ve barış isteyen bütün güçleri, bu gerçeğin farkına iyi varmalıdır. Bu iktidar bir darbe rejimidir, bu iktidar bir darbe ürünüdür, bu iktidar darbecidir, demokrasi düşmanıdır, halk iradesinin düşmanıdır. Bu iktidar Kürtlerin düşmanıdır. Kürt halkı iradesine ve onuruna sahip çıkmayı bilir. On yıllardır, hiçbir baskı Kürt halkını sindirmeye yetmemiştir, onun temsilcilerini diz çökmeye yöneltememiştir. Diz çökmeyeceğiz, sinmeyeceğiz, mücadeleyi kararlılıkla büyüteceğiz. İktidarın darbe planı devam ediyor. Belediyeler bu planın en öncelikli hedefi ama toplumdaki diğer demokrasi alanlarını da darbeci yöntemlerle kendi kontrolüne almak için çalışmalarını sürdürüyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.