Dolar 32,3620
Euro 34,6628
Altın 2.391,58
BİST 10.197,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

HDP’den Soğuktan Ölen Silvanlı Çocuk İçin Önerge

Silvan ilçesinde soğuktan dolayı yaşamını yitiren 2 yaşındaki Yunus Emre Binen’in ölümü ile ilgili HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, meclise soru önergesi verdi.

HDP’den Soğuktan Ölen Silvanlı Çocuk İçin Önerge
REKLAM ALANI
20 Aralık 2021 15:43
1.661

Silvan ilçesinde DEDAŞ’ın Binen ailesinin elektriğini kesmesi sonucunda 2 yaşındaki Yunus Emre Binen soğuktan yaşamını yitirmesi üzerine HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması talebiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

 

ARA REKLAM ALANI

HDP’li Özsoy, yaptığı açıklamada; “Yerelden ve basından aldığımız bilgilere göre, Diyarbakır ili Silvan ilçesi Cami mahallesinde ikamet eden Binen ailesinin 2 yaşındaki çocuğu Yunus Emre yaklaşık iki haftadır DEDAŞ’ın borç yüzünden uyguladığı elektrik kesintisi sebebiyle soğuk hava ve gerekli tıbbi tedavileri alamaması sonucu yaşamını yitirmiştir.

Astım ve bronşit hastası olan Yunus Emre’nin düzenli buhar tedavisi alması gerekliydi. Yunus Emre’nin babasının ifadeleri şöyledir: “Oğlum yoksulluktan ve soğuktan dolayı yaşamını yitirdi. Evimizin elektriği kesik olduğu için astım ve bronşit hastalığı bulunan Yunus Emre’ye buhar veremedik. Hastaneye götürene kadar doktor bize evladınızın kalbi soğuktan dolayı durdu, beynine oksijen gitmediği için bütün organları iflas ettiğinden dolayı yaşamını yitirdi” dedi. 

 

Milletvekili Özsoy bakan Fatih Dönmez’e şu soruları sordu:

 

– Soğuktan ve yoksulluktan ölen Yunus Emre’nin durumundan haberdar mısınız?

 

– Yunus Emre’nin ölmesine sebep olan yetkililer ile ilgili bir soruşturma başlattınız mı?

 

– Son yıllarda bölgede yaşanılan elektrik kesintileri zaten yoksulluk içinde cebelleşen çok sayıda vatandaşı mağdur etmiştir. Bu konuda bir tedbir alacak mısınız?

 

– Yoksa, yoksul vatandaşları özel elektrik şirketlerinin merhametine mi terk edeceksiniz?

 

– Enerji bakanı olduğunuz ülkede, iki yaşında bir çocuğun uygulanan elektrik kesintisi yüzünden ölmesi konusunda ne hissediyorsunuz? Bu konuda bir sorumluluğunuz olduğunu düşünüyor musunuz?

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.