Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

Hatimoğulları: “Kobani, Hukuki Değil Siyasi Bir Karardır”

Hatimoğulları: “Kobani, Hukuki Değil Siyasi Bir Karardır”
REKLAM ALANI
22 Mayıs 2024 18:51
122

Diyarbakır’a gelen Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kobani davasında verilen kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki grup, Bağlar ilçesinde bir araya gelerek Kobani olayları davasında verilen cezalara tepki gösterdi.

ARA REKLAM ALANI

6-8 Ekim 2014’te yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili, aralarında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 18’i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davada verilen cezaları protesto eden partililer, sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında polis, zaman zaman grubun önünü keserek müdahalede bulundu. Yaşanan gerginliğin ardından grup, Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’na kadar yürüyüşünü sürdürdü.

‘DERS NİTELİĞİNDE SAVUNMALAR YAPILDI’

Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Hatimoğulları, Kobani davasını kumpas olarak nitelendirerek, “Arkadaşlarımız içeride savunma yaparken bir suça karşı kendilerini savunmadılar. Otoriter rejime karşı, insan haklarını, farklı halkların ve insanların haklarını savundular. Kadınların, doğanın ve insanın hakkını, işçi ve emekçinin hakkını savundular. Hukuk fakültelerinde ders niteliğinde olacak savunmalar yaptılar. Arkadaşlarımız aldıkları cezadan sonra bize ‘Biz dimdik direniyoruz. Sizler de dışarıda dimdik direnin,’ dediler. Türkiye halklarıyla bir süreç başlattık. Bu karar hukuki değil, siyasi bir karardır. Bir kez daha Amed’in göbeğinde söz veriyoruz ki yürüttüğümüz mücadeleden bir adım geri atmayacağız,” diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.