Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 20°C

Görevden Alınan CHP’li İlçe Başkanları: “İlçe Başkanları Atamasındaki Keyfiliği Reddediyoruz”

Görevden Alınan CHP’li İlçe Başkanları: “İlçe Başkanları Atamasındaki Keyfiliği Reddediyoruz”
REKLAM ALANI
13 Mart 2023 08:07 | Son Güncellenme: 14 Mart 2023 09:13
281

Diyarbakır’da Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin görevden alınan ilçe başkanları, il yönetimine karşı basın açıklamasında bulundular.

 

ARA REKLAM ALANI

CHP’nin örgütsel bir kuşatma altına alındığını belirten ilçe başkanları, CHP’li unsurları yok etmeye çalışanları uyardıkların, kendilerinin partinin yan unsuru değil öz gücü olduklarını söyledi.

 

İlçe başkanlarının açıklaması şu şekilde; “Bizler ömrünü partimizin ilkelerine bağlı başarısı için çalışan parti emekçileriyiz. Ülkemizin son yüzyılın en önemli seçimlerine giderken partili olmanın sorumluluklarının bilincindeyiz. Ancak partimizde son süreçte tüm siyasal yaşamlarını malum iktidar partisine hizmet edip partimizin iktidar olma durumundan mütevellit partimize gelip yönetimi ele geçirenler tarafından hem siyasi ve hem de örgütsel bir kuşatmaya alınmıştır. Her türlü yapıcı uyarılarımıza rağmen partideki tüm gerçek partili unsurlar tasfiye edilmeye çalışılmaktadır.  Sürecin hassasiyetinin farkındayız ancak bu hukuksuz, adil olmayan ve partideki tüm CHP’li unsurları yok etmeye çalışanları uyarıyoruz ve artık yeter diyoruz. Bizler partinin yan unsuru değil öz gücüyüz, partide emeği, liyakati ve adaleti hiçe sayanlar ülkede hakkı ve hukuku tesis edemez. Son ilçe başkanları atamasındaki keyfiliği reddediyoruz ve bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz. Bizler parti içinde iktidar olmak için değil ülkede iktidar olmak için çalışıyoruz ve diyoruz ki hem partide hem ülkede liyakat kazanacaktır. Ayrıca sayın cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrımızı yapıyoruz. Bölgemizde doğu masası adı altında geleceğin CHP sini arsa zannedip parsel parsel almaya çalışanlara dur demesini istiyoruz. Ve diyoruz ki  DENGÊ ME BİBİHîZE… Em hene, hebûna me nas bike… Artık kulak ver bize, biz varız varlığımızı tanıyın.”

 

“GÖREVE GELDİĞİMİZDE 6 İLÇENİN YÖNETİMİNİN DEĞİŞİMİNİ İSTEDİK”

 

İlçe başkanlarının açıklamasına binaen CHP il başkanlığı da yazılı bir açıklama yayınladı. İl Başkanlığının açıklaması ise şu şekilde; “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nda 6 ilçemizde il Yönetimimizin talebi üzerine, Genel Merkez MYK kararı ile yönetim değişikliğine gidilmiştir. Görevden alınan kimi yöneticilerin, söz konusu atamaları “CHP ilçelerine kayyım atandı” şeklinde basını harekete geçirip, partiye zarar vermek istedikleri müşahede edilmektedir. Açıkça belirtmek gerekirse, 6 ilçemizdeki yönetim değişikliğini Eylül ayında kongreyle seçilen yeni İl Yönetimi talep etmiş, MYK tarafından da uygun bulunarak, değişiklik cihetine gidilmiştir. Dolayısıyla yapılan atamaların “kayyım” kavramı ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. İl Yönetimi’nin isteğinin yerine getirilmesidir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.