Dolar 32,4169
Euro 34,8293
Altın 2.431,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

GERİ DÖNÜŞÜM PARKI BÖLGEDE ÖRNEK OLACAK

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi çevre bilinci, atık dönüşümü ve kaynakların tasarruflu kullanılması konularında farkındalık yaratmak amacıyla ilçeye geri dönüşüm parkı yapmaya hazırlanıyor.

GERİ DÖNÜŞÜM PARKI BÖLGEDE ÖRNEK OLACAK
REKLAM ALANI
15 Eylül 2021 14:14
1.722

Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesinde 7.200 metrekare alan üzerine inşa edilecek Geri Dönüşüm Parkı ile vatandaşların çevresel sürdürebilirliğe katkı sağlaması ve çevre bilincini aşılanması amaçlanıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Çevre bilinci, atık dönüşümü ve kaynakların tasarruflu kullanılması konularında farkındalık yaratmak amacıyla geri dönüşüm parkını inşaa edeceklerini belirten Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci, Geri Dönüşüm Parkı’nın bölgede örnek olacağını söyledi.

 

Antik çağlarda kullanılan alet ve ekipmanların dönüştürülerek yeniden kullanılması ile geri dönüşümün tarihinin başladığını hatırlatan Başkan Beşikci,’’İnsanoğlu ürettiği ve tükettiği bütün kaynaklardan oluşan atıkların yeniden değerlendirilebilmesi için çeşitli çareler aranmıştır. Bizler de çevre bilinci, atık dönüşümü ve kaynakların tasarruflu kullanılması konularında farkındalık yaratmak; vatandaşlarımızın da geri dönüşüm sürecini gözlemeleri ve gerektiğinde dahil olabilmeleri için 7.200 metrekare alanda Geri Dönüşüm Parkı inşa edeceğiz.

 

Fabrika Mahalle’mizde inşa edeceğimiz parkımızın içerisinde; geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış çocuk oyun alanları ve park mobilyaları, geri dönüşüm toplama birimleri, koku adasını oluşturacak kokulu ağaçlar, iklime uygun bitkiler, geri dönüşüm istasyonları, sokak hayvanı besleme noktaları ve kamelyaların bulunacağı Parkımızın bölgemizde örnek olacağına inanıyorum. Çevre bilincini artırabilirsek sağlıklı ve bilinçli bir nesil yetiştirebiliriz.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Beşikci ayrıca, Geri Dönüşüm Parkı ile ekosistemin sağlıklı işleyebilmesi için ambalaj atıklarının, bitkisel atıkların, atık pillerin ve diğer tüm atıkların geri dönüşüm ile nasıl faydalı metalara dönüştürüleceğinin öğretileceğinin bilgisini verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.