Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Gelecek Partisi’ne 40 başvuru yapıldı

Gelecek Partisi’ne 40 başvuru yapıldı
REKLAM ALANI
26 Mart 2023 12:45 | Son Güncellenme: 26 Mart 2023 13:19
641

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, partisinin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerine ilişkin olarak kamuoyuna bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenledi.

 

ARA REKLAM ALANI

(HABER & FOTOĞRAF: SEYFETTİN EKEN)

 

Altaç, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından 12 Aralık 2019 tarihinde kurulan Gelecek Partisi’nin Diyarbakır’da kısa bir süre içinde 17 ilçede teşkilatlandığını belirtti. Altaç, kadın kolları, gençlik kolları ve ana kademedeki arkadaşlarıyla birlikte üç buçuk yılda ciddi bir gayret gösterdiklerini ve Diyarbakır’daki bütün ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını sözlerine ekledi.

 

 

Partisinin hedefleri doğrultusunda üyelerinin ve destekçilerinin çalışmaları sayesinde Diyarbakır’da Gelecek Partisi’nin mensubu olan ve seçilecek olan arkadaşlarıyla bölgede ve Diyarbakır’da çok iyi bir hizmet sürecinin içerisinde olacaklarını ifade ederek; “Uzun bir dönemdir siyaset sürecinde oluşan kamplaşma, ötekileştirme politikaları partimizin kuruluşundan sonra ve göstermiş olduğumuz çok ciddi bir emekten sonra biz bu bütün dışlayıcı politikaları bertaraf ederek Diyarbakır’da yer edindik ve ciddi manada da vatandaşlarımız arasında kabul gördük. Bunun seçime yansıyacağına inancımız tamdır. Bugün itibarıyla 40’a yakın başvuru aldık. Biz önümüzdeki süreçte millet İttifakının nasıl bir oluşum önümüze çıkar bilmiyoruz ama biz gerek kendi başımıza gerekse diğer partilerle oluşacak ittifak yapısı çerçevesinde seçimlere hazırız ve inanıyoruz. Bu seçimlerin kaderini hem bölgede hem de Türkiye’de Gelecek Partisi’nin kadroları değiştirecektir. Bu anlamda aday adayı olan arkadaşlarımıza tekraren teşekkür ederim. Göstermiş olduğunuz cesaret, ilgi ve teveccüh, memleketimiz için, şehrimiz için, Diyarbakır’ımız için inşallah hayırlara vesile olacaktır. Biz teşkilat mensupları olarak, politikalarımızı, beklentilerimizi ve halkın beklentilerini karşılayacak çözüm önerilerini paylaşacağız” dedi.

 

 

 

14 Mayıs’taki 28. Dönem milletvekili seçimlerinin ülkenin demokrasisine, iç huzuruna ve sosyal barışına hizmet edeceğini söyleyen Altaç, “Şu ana kadar partimizde 30 kişilik kesin başvuru aldık. 10 tane arkadaşımızla ilgili başvuru sürecini değerlendirmemiz devam ediyor. Bizim başvuru sürecimiz 28 Mart Salı günü itibariyle sona erecektir. 40-45’e yakın başvurumuz olacaktır. Bu bize yapılan başvurulardır. Bir de Ankara’da genel merkezimize Diyarbakır’dan milletvekili aday adayı olarak başvuru yapan arkadaşlarımız var. Onlarla ilgili kesin bir sayı yok ama onlarında Diyarbakır için başvurduğunu biliyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

Bu doğrultuda, parti olarak Türkiye’nin tüm bölgelerinde ve şehirlerinde teşkilatlanma çalışmaları tamamladıklarını ve halkın ihtiyaçları doğrultusunda çözümler üretmek için çalıştıklarını vurguladı. Altaç, partisinin temel amaçlarının halkın refahını artırmak, ülkenin kalkınmasını sağlamak, adaleti ve eşitliği tesis etmek olduğunu belirtti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.