Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Gazi Yaşargil Hastanesi’nin 2023 Yılı Hizmet Verileri Açıklandı

Gazi Yaşargil Hastanesi’nin 2023 Yılı Hizmet Verileri Açıklandı
REKLAM ALANI
5 Ocak 2024 13:23
314

2023 yılı içerisinde yaklaşık olarak 3 milyon hasta muayenesi ve 57 bin ameliyat, 17 bin doğum hizmeti gerçekleştiren 1150 yataklı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bölgenin sağlık üstü konumunda.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2023 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından 200 Milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıldı. MR Cihazı, Tomografi Cihazı, Röntgen cihazları, Gastroskopi ve endoskopi cihazları gibi çok sayıda cihaz desteğinde bulunularak, vatandaşın hizmetlere zamanında ulaşılması sağlandı.

ARA REKLAM ALANI


Hastanelere bağlı iki adet ek bina yapımı başladı. Daha önce çevre illere sevk nedenlerinin başında yer alan Çocuk Hematoloji ve Çocuk KVC yoğun bakım servislerinin hizmet sunmaya başlamasıyla şehir dışına sevkler önlenmiştir.

Kadın Doğum ve Çocuk Klinikleri Ek Binası sınırlarında 2000 m²’lik ek hizmet binasının yapımı devam etmektedir. Ek hizmet binasının tamamlanması sonrası bu alanda hizmet verecek olan idari birimler ve laboratuvarın ana binada hizmet verdiği alanların hasta bakım hizmeti sunacak birimlere dönüştürülmesine yönelik planlama ve projelendirme çalışmaları başlatılmıştır.

SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi sınırları içerisinde 4500 m²’lik ek hizmet binasının yapımı devam etmektedir. Yapılacak olan binada; Mutfak, yemekhane, laboratuvar ve poliklinikler planlanmaktadır. Ek bina yapımı sonrası ana binada yoğun bakım ve poliklinik yapılmasına yönelik planlama ve projelendirme çalışması başlatılmıştır.

Sağlıkta Hizmet Kalite Standartlarının artırılması amacıyla gerekli revizyonların yapım süreci devam etmektedir. Hastanenin ameliyathane revizyon süreci tamamlanmış, doğum salonunda köklü bir revizyona gidilerek anne adaylarının konforunun ön planda olduğu Travay- Doğum ve Lohusa odalarının yapım süreci devam etmektedir. Ana bina tuvalet ve lavabolarının tamamının revizyon süreci tamamlanmıştır. Ana bina kat koridorlarında düzenlemeye gidilmiş olup yeni yapılan alanlar ile EMG, EEG, EKG ve ECO çekim odalarının yapım süreci devam etmektedir. Düzenleme süreci tamamlandığında yatan hastaların söz konusu hizmetlere daha kolay ulaşması sağlanmış olacaktır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.