Dolar 32,3802
Euro 34,7722
Altın 2.440,28
BİST 9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

“Esnafı Fatura Yükünden Kurtarın”

Diyarbakır’da platform ve dernekler ile parti başkanlarından fahiş fiyatlı faturalarla ilgili basın açıklaması yapıldı.

“Esnafı Fatura Yükünden Kurtarın”
REKLAM ALANI
13 Şubat 2022 17:36
1.954

Kitle adına basın açıklamasını Bağlar Demokrasi Platformu sözcüsü Emrah Altun okudu.

 

ARA REKLAM ALANI

Bağlar Demokrasi Platformu öncülüğünde yapılan basın açıklamasına Bağlar CHP teşkilatı, Bağlar Gelecek Parti teşkilatı, Bağlar İyi Parti teşkilatı, Bağlar Saadet Partisi teşkilatı ve il yönetimi, Diyarbakır Türkiye Değişim Partisi il başkanı ve yönetimi, KDP il teşkilatı, Esnaf Hareketi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır il temsilcisi Baran Aktay, kanat önderlerinden Abdülhadi Tuğrul, Bağlar Kadın Pazarcılar Derneği ve Uyuşturucuya Karşı Değişim Derneği katıldı.

 

Halkın omzuna her geçen gün ağır faturalar yüklendiğine değinen; “Evini ailesini geçindirmekle yükümlü aile bireyleri tüm zamanını çalışmaya ayırsa dahi yetememektedir. Başta şehrimiz olmak üzere ülke genelınde ev ve kıra fiyatları artmış, temel ihtiyaç olan gıda malzemelerinin satış fiyatı zamlanmış. Buda yetmezmiş gibi kullanmak zorunda oldukları basta elektrik olmak üzere tüm faturaları 3 katı ödeme zorunluluğu getirilmiş. Ödeyemeyecek olan aileler karanlığa mahkûm edilerek yaşam koşulları kısıtlanmıştır. Esnaf işyerini açmayarak fatura yükünden kurtulmaya çalışmaktadır. Hem ekonomik olarak hem istihdam olarak yeterli düzeye gelmemiş şehrimizde krizin yükü emekçilere çıkarılmasını kabullenmemiz mümkün değildir. Pazarcı esnafı tezgâh açamamaktadır. Ya yerel yönetimlerin baskıları yada rant çatışması hem pazarcı esnafı hem de alım gücü düşük halkımızı etkilemektedir. Bizler bu şehrin sivil toplum örgütleri ve siyası partileri olarak diyoruz ki emekçi halkın, yoksul halkın üzerine keyfice yüklenen zamlar geri çekilsin. Halkın temel ihtiyaçları üzerine zamlar değil indirimler sağlansın. Başta DEDAŞ olmak üzere tüm kurumlar denetlenmeli keyfi ve haksızca ödenme zorunluluğu getirilen yükler araştırılmalıdır” dedi.

 

 

“HALKA KULAK VERİN”

 

Kurumların tekrar kamulaştırılması gerektiğini belirten Altun; “Halkımız şikâyetçi, halkımız çözüm beklemekte, bizler bu halkın partileri ve kurumları olarak çağrı yapıyoruz. İnat yapmayın, siyasi hesaplar peşine düşmeyin halkın mağdur olmaması için gelin birlikte çözüm geliştirelim, gelin yurttaşlarımızın taleplerini birlikte hareket ederek karşılayalım. Bizler hazırız! Çözüm halka kulak vermedir. Çözüm yurttaşların geleceğini esas almaktır. Çözüm daha önce devletin olan sonradan kamulaştırılan kurumların yeniden denetim altına alınmasıdır. Platform olarak bir araya gelen bizler bu gün ilk uyarımızı yapıyoruz eğer gereği yerine getirilmezse ve çözüm geliştirilmezse daha güçlü olarak yeniden karşınıza geliriz. Emin olun ki kurtuluş halkımız için ortaklaşmamızdadır. Şehrimizde halkımızın her talebi için bir araya gelerek her kurum ve kuruluşun, yöneticinin yanlışlığına karşı çelikten duvar olup çözüm geliştireceğiz. Farklılıklarımız birlikte hareket etmemizde sorun teşkil etmemekte halkımıza fayda sağlamaktadır. Bu gerçekliklerle uyarımızı yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SEYFETTİN EKEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.