Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Diyarbakır’da Dezavantajlı 25 Kadına Sertifika Verildi

Diyarbakır’da Dezavantajlı 25 Kadına Sertifika Verildi
REKLAM ALANI
28 Mart 2024 02:39
173

DİYARBAKIR’da dezavantajlı kadınların üretime aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla geliştirilen proje kapsamında 25 kadına sertifika verildi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da İdealist Aydın Gençler Bilim Kültür ve Spor Derneği’nce Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı’nca onaylanan ve kadınların üretime aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla geliştirilen proje kapsamında, eğitim verilen 25 kadına sertifika verildi. Kayapınar ilçesinde bir konferans salonunda düzenlenen programa derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Biçer ile kadınlar katıldı.

Eğitimin kırsal kesimlerde yaşayan 18-40 yaş aralığındaki kadınlara yönelik verildiğini belirten Biçer, “İlimizde ikamet eden tüm genç kadınların üretime katılmasını önemsediğimiz için projemiz kapsamında kadınları hedef kitle olarak seçtik ve özellikle dezavantajlı olan kadınların olduğu her yere etki etmeyi amaçlıyoruz. Diyarbakır ilimizde kadınların çalışma hayatına olan katılımının oldukça düşük olması bizi bu çalışmayı yapmaya mecbur bırakmıştır. Girişimcilik, kadınların üretim yapabilmesi için en temel taşlardan biri olduğu için kadınların girişimci ruhu ile beceri kazanması sağlanacak ve elde edilecek beceriler ile ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin kalkınmasını sağlayacağız. Özellikle kırsalda yaşayan kadınlara terzi modeli dediğimiz model ile iş planı çıkararak yeni girişim örneklerini hazırlayıp uygulamalarını sağlayarak ilimize has girişim modelleri oluşturacağız. Bu çalışmaları hak temelli yaklaşım ve uzman destekli planlamalar ile uygulayacağız. Projemizin en önemli çıktısı olacak olan kadın kooperatifinin kurulması ile sürdürülebilir çalışmaların başlangıcını ilimize kazandıracağız” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.