Dolar 32,3786
Euro 34,7155
Altın 2.428,38
BİST 9.988,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

“Esnaf Batarken, Üç Beş Tane Holding Sahibi Zengin Oluyor”

“Esnaf Batarken, Üç Beş Tane Holding Sahibi Zengin Oluyor”
REKLAM ALANI
29 Nisan 2022 14:01 | Son Güncellenme: 29 Nisan 2022 14:04
1.356

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (DESOB) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Odaları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ebedinoğlu, son üç ayda Diyarbakır’da 323 esnafın kepenk kapattığını açıkladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basına iftar yemeği veren Ebedinoğlu, her 4 yılda bir düzenlediği değerlendirme raporu hakkında bilgi verdi. Esnafın tarihin en ağır sıkıntısını yaşadığını dile getiren Ebedinoğlu, “Bölgede en büyük handikabımız güven ve huzur ortamının kalıcı bir şekilde sağlanamamasıdır” dedi.

 

Gerek pandemi gerekse daha sonraki süreçte yaşanan ekonomik krizde esnafa verilen desteklerin kadük kaldığını dile getiren Ebedinoğlu, şöyle devam etti; “Son üç ayda 323 esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bu rakamın yüzde 40’ı hizmet sektörü. Bu alanda hizmet veren sektörün desteklenmesi gerekiyor. Maalesef her alanda zincir marketler bulunmakta ve esnafı bitirme noktasına getirmiş durumda. On yıl önce Diyarbakır Bakkallar Bayiler Odalar Birliğimizin üye sayısı, 6 bine yakındı, ancak şu anda bu sayı üçte bire düşmüş durumda. Bu zincir marketlerin sahiplerinin birçoğu holding sahibi ve sanayici, bunların bölgeye hiçbir yatırımı da yok. Esnaf batıyorken, üç beş tane holding sahibi zengin oluyor.”

 

Ebedinoğlu, daha önce 43 olan oda sayısının 42’ye, 63 bin olan üye sayısının da 60 bine gerilediğini kaydetti.

 

Açıklamanın sonunda önümüzdeki aylarda yapılacak DESOB başkanlığı seçimlerine yeniden aday olduğunu açıkladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.